Proč proudová ochrana vypíná osvětlení bazénu?

<< < (6/12) > >>

Milan Hudec:
Téma bazénů mě nedá neoznámit, že v minulosti na tomto fóru používaná věta:
"Rád se dívám jak ženy plavou" ,  se stala jednou z nejpoužívanějš ích hlášek mezi pubomládeží.
Tímto váš portál skutečně překročil hranice multimediality . :)

Petr Doležal:
Citace: honza.hk  09.06.2011, 12:27

Paramatery jističe/chrániče: Kanlux B16, JVL5, 6A...nic dalšího jsem na něm neobjevil.

Mně zase vrtá hlavou tučný údaj. To byl překlep, mělo být 16A?

Miroš Jan:
Petře překlep to není . Ta 6 je dle mého názoru 6kA. :)
V rámečku je údaj 6000

Radek Červený:
Na toroidní trafo 300VA 230/12V používám pojistku na primáru 4A/T ( pomalá ). Tímto trafem krmím 12V motor pro pohon hladinové bazénové rolety nebo osvětlení 12V 300W. Pojistka bez problému drží. Samozřejmě, že špička tam bude, ale zda vybaví jističochránič bez zpoždění 16/B1, těžko říct.
Jak už psali kolegové výše, ten jističochránič máte na přívodu? Pokud ano, co je za ním ještě dále zapojeno? Filtrace, osvětlení, co další technologie? Elektrický ohřev, protiproud?
Kolega Miroš to napsal správně, každá technologie má mít svůj jistící prvek, tím si spoustu problému ušetříte.

Ještě pár poznámek, předpokládám že trafo je SELV a technologii v bazénové šachtě máte pospojovanou  ;)
Já jen že podle toho co popisujete to asi nedodávali uznávaní elektrofachman i  :D

Radek Červený:
Citace: Milan Hudec.  09.06.2011, 16:22

Téma bazénů mě nedá neoznámit, že v minulosti na tomto fóru používaná věta:
"Rád se dívám jak ženy plavou" ,  se stala jednou z nejpoužívanějš ích hlášek mezi pubomládeží.
Tímto váš portál skutečně překročil hranice multimediality . :)

Jo, kdo ví, kde je klukovi konec  ::) ale byly to zlaté časy, kdy se na tomto portále smáli davy lidí, co?  ;D

P.S: Omlouvám se za příspěvek mimo téma  (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana