Proč proudová ochrana vypíná osvětlení bazénu?
Milan_Sk:
Zavolajte si elektrikára, ktorý tomu rozumie. Máte to na 100% zle zapojené, alebo niečo vám preráža. Bazén - čerpadlo 350W/230V a 2 x 100W/12V svetla mám napojené cez prúdový chránič 11 rokov a nikdy bezdôvodne nevypol. Na motor mám 2A/C istič a na svetla 6A/B. Samotná rozvodnica a nerezový rebrík bazéna sú zvlášť uzemnené pre istotu. Prúdový chránič pravidelne testujeme tlačítkom a občas aj predlžovačkou hodenou do vody. Ak testujete predlžovačkou hodenou do vody tak nech sa maželka nekúpe ak vás ešte neomrzela :)
Milan Hudec:
Citace: Milan_Sk 09.06.2011, 19:34
Zavolajte si elektrikára, ktorý tomu rozumie. Máte to na 100% zle zapojené, alebo niečo vám preráža. Bazén - čerpadlo 350W/230V a 2 x 100W/12V svetla mám napojené cez prúdový chránič 11 rokov a nikdy bezdôvodne nevypol. Na motor mám 2A/C istič a na svetla 6A/B. Samotná rozvodnica a nerezový rebrík bazéna sú zvlášť uzemnené pre istotu. Prúdový chránič pravidelne testujeme tlačítkom a občas aj predlžovačkou hodenou do vody. Ak testujete predlžovačkou hodenou do vody tak nech sa maželka nekúpe ak vás ešte neomrzela :)
Já jsem házel prodlužku přes bazén, a spadl jsem tam i s ní-nedoporučuji.
Milan_Sk:
p. Hudec musel Ste mať dobrý chránič :) Ten Kanlux zrejme nebude moc dobrá voľba, ja som mal ABB, toho roku som menil za Moeller, predsa má 11 rokov.
Lubomír Jindra:
Protože toroid v podstatě nemůže způsobovat vypadávání proudového chrániče (snad jen kdyby do něj někdo zatloukl hřebík a šlo to někam do sekundáru a do země) a jistič 16A by měl stačit a vypadává to i při odpojení výstupu, zdá se že toroid je vadný.
S vadným toroidním trafem pro bazénové světlo jsem se setkal jednou, když v zimě dostalo koupel.
Chce to přeměřit.
Ať tak či tak, proudovým omezovačem bych se nezabýval a raději takové podezřelé trafo vyměnil za nové. Pro bezpečnost v bazénu je to trafo klíčové! (!)
Miroš Jan:
Copak Lubomíre, máš averzi l proudovému omezovači ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana