Môže byť zvod umiestnený z vnútornej strany objektu?

<< < (5/7) > >>

Jan Franěk:
No, zřejmě nás zkouší.

Ale pořád marně přemýšlím, co by mě donutilo, dát si svod hromosvodu dovnitř svého domu. Asi bych to řešil více svody tam, kde to půjde a vnitřek bych ochránil maximálně. I malá přeskoková vzdálenost je pro mne a hlavně mou rodinu příliš velké riziko, které nejsem ochoten připustit. A to že mám hotovou fasádu a podezdívku z kamenů, pro mě není žádný argument. Třeba bych zkusil využít svody okapů, nebo něco podobného. Kdyby nic nešlo, tak se raději s tím svodem po fasádě smířím a v zájmu bezpečnosti na nějakou estetiku kašlu. ALe to je můj postoj a vy si taky můžete vybrat, co je vaší prioritou.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  19.05.2011, 20:58

Kdyby nic nešlo, tak se raději s tím svodem po fasádě smířím a v zájmu bezpečnosti na nějakou estetiku kašlu.

Myslím, že kol. Hájek nebude mít problém doložit, že s použitím vhodných komponent se i ten přiznaný svod dá udělat krásný.

Tomáš Chovanec:
No nič

Kuknite ešte prílohu, kde by ste premiestnili tie zvody?

Odpor keramickej dlažby je viac ako 5 kohm/m. Takže ochrana pred priamym dotykom a krokovým napätím je OK.

A nemyslím si, že je veľký rozdiel pri 40 cm múre či je tá krabica zapustená z vonku alebo z vnútra.

Pri priemyselných objektoch je dokonca predpisovaný vnútorný zvod, kde sa zdržuje kopa ľudí a tu je to strašný problém.

Jan Alin:
Citace: Tomáš Chovanec  19.05.2011, 21:52

Pri priemyselných objektoch je dokonca predpisovaný vnútorný zvod, kde sa zdržuje kopa ľudí a tu je to strašný problém.

Mohu potvrdit že v průmyslových objektech jsou mnohde vnitřní svody přímo součástí konstrukce objektu ať již jako strojené nebo i náhodné. Nikdy jsem neslyšel o případu kde by to udělalo problém. Doma jsem to ještě neviděl.

Já osobně bych nechal svod i zkušební svorky venku na ulici a u souseda. To že se tam nikdo nedostane (když bude třeba tak dostane) bych moc neřešil.

Fuk Tomáš:
Citace: Tomáš Chovanec  19.05.2011, 21:52

Odpor keramickej dlažby je viac ako 5 kohm/m. Takže ochrana pred priamym dotykom a krokovým napätím je OK.

To platí pro suchou, provlhlou, nasáklou kde čím, a taky pro spáry, i léty popraskané? A průrazné napětí? To všechno máte ověřené?
Aby se z té vířivky nestala elektroléčba.. .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana