Je možné nějaké LEvnÉ a LEGÁLNÍ sezónní PŘIPOJENÍ chatky K ČEZu?
Lubomír Jindra:
To: Martin Kurka, dobré řešení (jednicka) jenže se stejně neuskuteční, protože:
1. nestálo by to pár tisícovek
2. jakmile bude Petr Filipi jednat na jednom z mnoha úřadů kde by jednat musel, označí to za "směšné", stejně jako jednání s ČEZem.
3. znám dobře takové zákazníky, chtějí mercedes za cenu ojeté škodovky a když se ukáže že to není možné, mají pocit že jim celý svět kolem ubližuje. Kolegové kteří provádějí stavby jistě potvrdí.
Občas je dobré podívat se jak funguje zbytek světa, pak se ukáže že tady v Česku to není zase taková hrůza a že tady fungujeme dobře :) Znám spoustu lidí, kteří staví a budují a v pohodě. Když se chce, všechno jde.
Má odpověď na otázku:
Přípojka je přípojka a buď je nebo není, žádná cesta jak výrazně ušetřit neexistuje. Cena za rezervovaný příkon při budování přípojky v délce sto a více metrů, je v celkové částce zanedbatelná. Rád bych měl lepší informace, ale bohužel toto je skutečnost. Zabte mě.
o:-)
Rozmahel Vladimír:
Obce sypou takové peníze hasičům / myšleno v dobrém / že bych v tom skutečně neviděl problém. Jinak staveništní rozvaděč by váš problém mohl řešit několik let. Stačí do sboru přitáhnout revizáka,který vám vždy napíše požadovanou zprávu za rozumný peníz. Přípojku musíte zbudovat vždy. Jinak by jste museli od Vašeho rozvaděče tahat prodlužky. Pokud budou za chráničem, tak pro ojedinělé akce je to OK. Oslovte zastupitelstvo .
Petr Filipi:
Vzhledem k mé otázce jsem doufal, že mi někdo poradíte něco, co mi na ČEZu neřekli (po telefonu z nich lezou informace jako z "chlupaté deky" a na webu toho taky moc nemají). Nestalo se tak, co se dá dělat. Jak psal kolega ze Slovenska, teď už mám všechny informace, víc informací asi už nezískám.
Jěště bych chtěl reagovat na příspěvky pana Jindry - je mi jasné, že se mi snažíte dobře poradit a taky vím, že pořád je vše sranda, pokud se nic nestane. Snažím se ale pomoci našim hasičům, jak jen to jde. A mimochodem - na ČEZu jsem pobavil pracovníky já, ne oni mě. Jednání mi nepřišlo směšné, byť bylo zbytečné. Jak mi řekla paní za přepážkou, že by se někdo ptal na prominutí poplatku za rezervovaný příkon pro přípojku pro hasiče, s tím se ještě nesetkala. Ale apsoň jsem to zkusil jako poslední možnost.
Jak tady někdo psal, obce sypou hasičům peníze, ale asi někde jinde než v našem kraji. Naši chlapci vyhráli před pár lety titul mistra ČR a že by se peníze sypaly, o tom nevím. Ale to už je dost OT.
Málem byl zapomněl - zemnícího pásku FeZn 30x4 máme vyprojektováno 15m, dáme 20m. Vyhrabání kabelu, položení, zapískování i zahrnutí bude, dle hesla "bratři sobě", zdarma.
Jaroslav Hasala:
Požadavek na sezóní připojení, jen po nějakou dobu v roce, není tak vyjímečný.
Jeden z mých zákazníků provozuje rekreační zařízení na Vranovské přehradě (ubytování, restaurace). Provoz cca květen až září.
Už několik let po sobě nechává ukončit odběr a pak o něj znovu žádá. Je to tedy v působnosti EON.
V místě je zřízeno trvalé připojení.
Připojovací poplatek po něm není při opětovném připojení vyžadován - rezervace příkonu platí ještě nějakou dobu po odpojení (určitě je to minimálně rok).
EON vyžaduje pouze revizní zprávu.
Jistě by tedy šlo v místě zřídit trvalé připojení, potom požádat o odpojení a následně o další připojení.
V první fázi bych se asi distributorovi nezmiňoval o tom, že chci připojení na podzim zrušit, některé pracovníky ČEZ by z toho mohla začít bolet hlava ... :)
Pokud by snad s odpojováním a připojováním měl být problém, jinou možností je periodická změna sazby - v období "klidu" ponechat "udržovací" sazbu D01d.
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Hasala 11.05.2011, 08:56
Pokud by snad s odpojováním a připojováním měl být problém, jinou možností je periodická změna sazby - v období "klidu" ponechat "udržovací" sazbu D01d.
S tím byste nejspíš narazili.
Cenové rozhodnutí ERÚ č. 5/2010 v článku I. odst. (6) říká: Odběratel může změnit sazbu nejvýše jednou za 12 měsíců, pokud se s distributorem nedohodne jinak.
Distributor jistě nebude proti dohodě, když budete chtít na jaře navýšit odběr, ale k ponížení na podzim mu bude chybět motivace.
P.S. Kromě toho sazba D01d je pro fyzické osoby - pro právnickou osobu C01d.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana