Jaké máte zkušenosti při změnách tarifů v nevyhovujích elektroměr. rozvaděčích?

<< < (4/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Pokud budu při revizi ignorovat požadavky distributora, na chyby neupozorním a zákazník se dostane do potíží, budu za pitomce. Těžko se mi bude vysvětlovat, že jsem si vzal peníze za to, co je sice podle ČSN košer, ale zákazníkovi naprosto k ničemu. S tím TIČR a nějaká černá listina nemá nic společného, pouze profesionální přístup RT.

Václav 3:
Citace: Lubomír Jindra  28.04.2011, 16:53

V inkriminovaném "rozvaděči" také jedna je, krásné světlé lakované dřevo, hrany vyřezávané...

Ano, přesně tak, materiál byl obvykle dub nebo buk v rohách začepovaný, po výrobě truhlářem se deska napustila roztokem vodního skla a po vyschnutí se přelakovala šelakem nebo nitrolakem. Tímto způsobem se desky vyráběly za první republiky a za války.  Dubové dřevo napuštěné vod. sklem zajistí docela dobrou odolnost proti ohni (moje os. zkušenost - dá se velice těžko spálit i v kotli ÚT) a dřevo ještě více ztvrdne, takže se v něm snadno utrhnou i vruty, pokud se nepředvrtá dostatečně velký otvor.

Po válce přišel na řadu pertinax, rám desky býval ale již z měkčího dřeva a obvykle nebyl upravený proti ohni a vše bylo pouze prošroubované vruty bez čepování.

V 50. létech se objevily desky lisované z Gumonu,  t.j. černé křehké, které se lepily při vrtání na vrták a lezly z nich provázky.

Dnešní desky ze sklolaminátu (tzv. premixu) se dělají už přes 40 let.

Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk  27.04.2011, 22:40

. Po telefonu mi zdělili, že nemají žádný mail. Nakonec se jich "ztratilo" asi 5. Pak jsem už neměl sílu a chuť něco řešit. Vzdal jsem to.

Podobná ztráta e-mailu a nemožnost dohledání telefonického hovoru (který byl monitorován z důvodu zlepšení služeb)  (zle) mne neustále nutí k tomu, abych pořád v počítadle udržoval faxmodemovou kartu.

Abych měl doklad co jsem poslal a hlavně že to došlo, tak již řadu let veškerý kontakt s ČEZ udržuji výhradně přes faxové číslo 371 102 008.  (beach)
A od té doby se kupodivu nic "neztratilo".  (dance)

Kamil Novák:
Citace: Václav 3  01.05.2011, 09:03

Dnešní desky ze sklolaminátu (tzv. premixu) se dělají už přes 40 let.

A jelikož se některým odběratelkám nezdají dost vzhledné, tak si je upravují např. takto :

Václav 3:
Citace: Kamil Novák  01.05.2011, 23:10

A jelikož se některým odběratelkám nezdají dost vzhledné, tak si je upravují např. takto :

Za svoji praxi jsem viděl mnoho variant téhož, více či méně povedených a propracovaných, jednou také mini garnýžku s vyšívaným závěsem, to už je ale hodně dlouho, tehdá ještě nebyly mobily vůbec, natož s foťákem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana