Jak funguje měnič napětí ve fotovoltaické elektrárně?

<< < (2/6) > >>

Miroš Jan:
Citace: Zdenek Hejčl  22.04.2011, 20:23

Ono to tak asi většinou jede naplno, aby narvali nějaký výkon do sítě, fakticky vytváří umělé přepětí v distribuční síti. Při maximálním zatížení střídače, pracujícím na hranici svých možností se ani nedivím. A při použití levnějších měničů .....

Kolego já žiji v domnění že výraz „měnič“,  si spojuji s frekvenčním měničem, který osazuji na strojní aplikace pro řízení otáček pohonů, a né do FVE. ??

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroš Jan  22.04.2011, 20:59

Kolego já žiji v domnění že výraz „měnič“,  si spojuji s frekvenčním měničem, který osazuji na strojní aplikace pro řízení otáček pohonů,  a né do FVE. ?

Střídač = část frekvenčního měniče za DC meziobvodem. Jedná se o velmi podobné zařízení.

Miroš Jan:
Ale u FVE jsou přeci střídače, a  né frekvenční měniče

Petr Doležal:
Citace: Miroš Jan  22.04.2011, 21:12

Ale u FVE jsou přeci střídače, a  né frekvenční měniče

To je pravda, ale střídač je specifický případ měniče, podobně např. akustický měnič je reproduktor, napěťový měnič se říká přístrojovému transformátoru napětí, podobně i proudový měnič. Příkladů by se našlo habaděj.
Akorát se pro frekvenční měnič ještě nenašlo nějaké výstižné pojmenování, třeba frekvenčič

Jirka Š. Svejkovský:
Léta jsem pracoval s frekvenčními měniči, tak občas nazvu střídač měničem. Nic se neděje, je to měnič,  mezi frekvenčákem a FV střídačem v principu velký rozdíl není.

Co se týče požáru kiosku, chybí informace. Vznikl od FVE technologie, nebo závady instalace kiosku a nebo někdo z "ekologických" aktivistů škrtnul sirkou?

Důvod, že hodně svítilo sluníčko je komický. Tomu snad nikdo neuvěří.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana