Řešili byste bezpečnostní systém pohybu osob čtečkou otisků a RFID?
kolejník:
Je důležité co tazatel chce. Pokud nechce nosit klíče nebo čip - potom je asi čtečka otisků.
Na hlídání EZS(třeba bezdrát s napojením na PCO) za cenu dveří. Jsou i systémy klávesnicové ale mají omezený počet kombinací.
Jan Kobylka:
(poklona) všem za reakce přikláním se RFID. Můj cíl je, aby uživatelům stačil čip, který bude mít přístup do určitých dvěří a nemuseli se používat klíče. Každý den zamkne večer služba. Je mi jasné, že ten kompromis bezpečnost/cena bude vždycky hledám ideální řešení. Viděl sem v několik vysokých školách že otvírají všechny třídy kartou. Neví někdo o jakou jde technologii? A je možnost monitorovat pohyb "čipů"?
Miloslav Kazda:
Centrálu CIA z toho nedělám, jen je potřeba si uvědomit všechny aspekty. A hacker nepotřebuje HW za milion. Třeba k lámání Mifarek stačí HW za pár stovek dolarů (doporučuju si najít projekt Proxmark) a k lámání technologií na 125kHz stačí HW za pár stokorun (cena součástek).
Zpátky k problému, vysoké školy většinou používají karty založené na technologii Mifare Clasic (z historických důvodů). Já osobně bych se přikláněl ke kartám Mifare DESFire (nejsou o tolik dražší a zatím jsou neprolomitelné - samozřejmě nesmí dojít k vyzrazení hesel). Číslo uživatele by mělo být uloženo v datové oblasti, chráněné nějakým "heslem". Pak již stačí databáze "povolených" IDček. To samozřejmě předpokládá nějaké centrální propojení všech čteček (v současné době je asi nejlepší ethernet) a centrální databáze. Nebo je možné udělat primitivní řešení (ale stále dost bezpečné), že na té kartě bude uloženo nějaké číslo, které říká, které dveře smí tato karta otevřít. Těch uložených dat může být na jedné kartě víc, takže pak už záleží jen na fantazii.
Opravdu ale odrazuju používání UIN karty jako identifikátoru uživatele (v případě zájmu vysvětlím proč).
Jak si představujete sledování uživatelů? V případě nějakého centrálního systému, samozřejmě víte kdy, kde a kdo si pípnul kartičkou. V případě, že chcete online sledování s přesností na metry, tak to je trochu sci-fi (a dost drahé).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana