Řešili byste bezpečnostní systém pohybu osob čtečkou otisků a RFID?
Jan Kobylka:
Zákazník spravuje troj-podlažní dům v němž je cca 15 místností z nichž některé jsou obyčejné (veřejné) čekárný, chodby atp. jiné jsou sklady, kanceláře a pracovny (privátní).
Dům něvštěvuje mnoho lidí z nichž každý má přístup do jiné místnosti plus veřejnost.
Dům má navíc tři vchody a mezi patry jsou schody, které se zamykají (ne každý je smí použivat). Potřeboval bych řešení jak ošetřit přibližně 8 dveří tak,
aby odpadl nekonečný problém s klíči.
Napadlo mě řešit vše čtečkou otisků nebo RFID čipů plus el. vrátný.
Rád bych slyšel jakýkoli jiný názor.
Jiří Schwarz:
Čtečka RFID - dobrý nápad.
Klávesnice s přístupovým kodem - za jistých okolností také, ale nedávat jen jeden kód, aby se při "vyřazení" jednoho uživatele nemusel měnit kód všem.
Čtečka otisku prstu - "na stole" je to pěkné, ale v reálném venkovním prostředí s tím mají někteří uživatelé problém, stačí zpocené nebo promrzlé prsty a už to někdy špatně rozezná "autorizovaný prst".
A když už byste šel do té čtečky otisků, doporučuji pro každého uživatele otisk prstu z levé i pravé ruky - aby v případě nějakého úrazu měl šanci dostat se domů...
Zdenek Hejčl:
A když už byste šel do té čtečky otisků, doporučuji pro každého uživatele otisk prstu z levé i pravé ruky - aby v případě nějakého úrazu měl šanci dostat se domů...
To je dobrý nápad. (jednicka)
Jirka Š. Svejkovský:
Nevymýšlel bych bastl, poohlédl bych se po hotovém řešení. Například hotelový systém v menším rozsahu. Firmy co to dodávají vám dají řešení na klíč a nemusíte se tu zdržovat s elektrikářema, kteří tomu houby rozumí.
S těmi otisky prstů jsem si vzpomněl na jeden případ. Byli jsme v Belgii na služební cestě. Byli jsme ubytováni v docela příjemném pensionu. Když jsme vyrazili večer "na pivo", majitel nás upozornil, že jsou vstupní dveře blokovány a zajištěny kódem. Ale kdybysme si na ten kód nemohli vzpomenout, tak je napsaný vedle klávesnice, protože se jemu nechce chodit otvírat každýmu opilci :)
Milan Karvánek:
Se čtečkami RFID čipů mám výborné zkušenosti a to i s velice levnými kusy.
Takže já bych naopak nekoukal po žádném předraženém hotovém systému "na klíč", ale naopak bych se stal jeho tvůrcem a ukrojil si z té zakázky svůj díl nejen jako pouhý montovatel, ale hlavně jako jeho tvůrce, v případě potřeby lze pro některé funkce vhodně zkombinovat s malým PLC automatem. (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana