Je možné spojovat PE různých obvodů v rozvodných krabicích?
Martin Kafka:
Postupná rekonstrukce el.instalace.
Ve spojovacích krabicích od jednotlivých místnostích jsou jak světelné i zásuvkové obvody.
(v jedněch krabicích - vím že je to prasárna, ale už je to pod štukem)
Tam jsou nasvorkovány PE vodiče od světených a zásuvkových obvodů ( i třeba různých ) v jedné vagovce.
N vodiče a L vodiče jednotlivých vodičů OK.
Já jsem do zdědil po "kolegovi" který mně už bohužel nepomůže (není mezi námi).
Co vy na to?
Rudolf Šála:
Citace: Kafáč 07.04.2011, 19:46
Postupná rekonstrukce el.instalace.
Ve spojovacích krabicích od jednotlivých místnostích jsou jak světelné i zásuvkové obvody.
(v jedněch krabicích - vím že je to prasárna, ale už je to pod štukem)
Tam jsou nasvorkovány PE vodiče od světených a zásuvkových obvodů ( i třeba různých ) v jedné vagovce.
N vodiče a L vodiče jednotlivých vodičů OK.
Já jsem do zdědil po "kolegovi" který mně už bohužel nepomůže (není mezi námi).
Co vy na to?
Jednoduché, vysekat ještě jednu krabici a rozdělit to. Musíte si to umět zdůvodnit před majitelem, dva okruhy v jedné krabici jsou holt nepřehledná čuňárna a spojování vodičů PE dvou okruhů mi nepříjde profesionální.
Navíc jestli je to postupné tak se tam určitě objeví zedníci.
Martin H.:
Citace: Kafáč 07.04.2011, 19:46
Nedalo by sa to chápať ako normou nepredpísané, ale dobrovoľne vykonané miestne doplnkové ochranné pospájanie?
Fuk Tomáš:
Citace: Martin H. 08.04.2011, 11:12
Nedalo by sa to chápať ako normou nepredpísané, ale dobrovoľne vykonané miestne doplnkové ochranné pospájanie?
Apríl už byl, ne?
Já jsem si vždycky doplňkové pospojování představoval jako nějaké dráty navíc, ne že se víc drátů sloučí do jednoho (který má jistotně tomu odpovídající průřez, že).
Martin H.:
Citace: Fuk Tomáš 08.04.2011, 11:56
Apríl už byl, ne?
Já jsem si vždycky doplňkové pospojování představoval jako nějaké dráty navíc, ne že se víc drátů sloučí do jednoho (který má jistotně tomu odpovídající průřez, že).
Otázku som pochopil tak, že sú tam všetky vodiče, čo majú byť, len naviac sú ešte PE navzájom prepojené pomocou Wago svorky
V kúpeľni sa tiež nachádzaju všetky potrebné vodiče a naviac sú ešte navzájom spojené PE vodiče kolíkov zásuviek a ešte aj neživé vodivé časti zariadení, atď.
Preto tam určitú analógiu naozaj vidím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana