Jak správně připojit teplotní snímač?

<< < (2/3) > >>

Martin Jeřábek:
Reaguji na nepřesnost v odpovědi pana Hejčla. Diferenční termostat se bude nacházet v rozvaděči (provedení na DIN lištu, 6 modulů). Otázkou je, zda lze hovořit o tom "že signál přichází" v případě kdy je použito odporové čidlo. Spíš se mi jednalo o to jakým způsobem by souběh vedení o poměrně velké délce ovlivnil výsledek měření (indukční vazba) nebo by alespoň mohl ovlivnit. Zda tuto okolnost zohlednit nebo zkusit vedení k čidlům umístit odděleně od silových vodičů. I když to samozřejmě nebude možné splnit na 100 % (třeba vedení v rozvaděči).

raj:
Koukal jsem na váš regulátor - moc mne nepřesvědčil. Ale budiž. Použijte stíněný kabel, ale hlavně - uvnitř kroucený. Nemá smysl stínit každou žílu zvlášť, stínění připojte v rozvaděči. Je úplně jedno o jaký kabel půjde, s oblibou používáme instalační kablíky k zabezpečovačká m, nebo v nouzi i stíněné UTPčko.  Jinak doporučuji za pozornost fy. Logitron (zastoupení nějakých italů).

Martin Jeřábek:
 (poklona)  za odpověď. solar 02 jsem už koupil, ale zatím nepřipojil. Takže zatím nemám praktickou zkušenost. Díval jsem se na uvedený Logitron.
Je to aplikačně shodný termostat.
Je sice menší o dva moduly, ale zase nemá grafický displej. Navíc mi výrobce Solaru02 upravil (za mírný příplatek) zobrazovaný text na displeji, což v případě Logitronu není možné.

Fuk Tomáš:
Citace: Zdenek Hejčl  24.03.2011, 23:48

To Fuk Tomáš:
Nás teda učili, že zem připojit co nejblíže zdroji signálu a to je v rozvaděči....
Signál jde z rozvaděče do termostatu...

Měřicí signál jde z termostatu k čidlům.
(vzhledem k tomu, že v tomto konkrétním případě je termostat v rozvaděči, není co řešit  ;)

Zdenek Hejčl:
 ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana