Lze zjistit náhradním způsobem směr točení čerpadla?
Krýdl Petr:
Řeším montážní problém připojení stávajícího kabelového vývodu pro ponorné 3f čerpadlo do nového rozvaděče. Problém je následující : přišel jsem k odpojenému a neoznačenému kabelovému vývodu pro čerpadlo ve vrtu a potřebuji ho připojit do nového rozvaděče. Existuje nějaký montážní fígl jak zjistit správné připojení a směr točení? Na svorkovnici v rozvaděči si dokážu změřit směřit směr točení, ale jak to bude připojeno dál do motoru to je alchymie.
Problém č. 1 - čerpadlo je velké hloubce cca 30 m a je pracná demontáž z vrtu,
č. 2 - nerad bych při obráceném směru točení zničil čerpadlo.
Mirek Vašák:
Některá novější čerpadla mají označené vývody čísly 1 2 3 a mělo by to sedět L1 L2 L3 pokud čísla nejsou vidět tak bych se nebál popoříznou izolaci jestli nejsou dále v kabelu. Jinak jsem používal primitivní způsob a to je připojit a zkusit na chvíli zapnout a sledovat tlakoměr pak přehodit fázi a viděl jsem jestli čerpá míň a nebo víc.Pozor! pustit opravdu jen na chviličku!! Jinak se může uvolnit vrtulka a vytahování vás stejně nemine!!
Vít Rotrekl:
Obávám se že vás jiná metoda než pokus - omyl, a tlakoměr na výstupu, nemine. Pokud není tlakoměr tak se to dá ještě změřit ampérmetrem. Všechny fáze budou mít stejný odběr. Když se to čerpadlo bude točit obráceně tak bude větší rozdíl mezi proudy v jednotlivých fázích.
Zdenek2752:
Proč by měl být při obráceném běhu rozdílný odběr proudu v jednotlivých fázích?
Lukáš Rotrekl:
No to by mě taky zajímalo?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana