### O atomových elektrárnách živě teď!
Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš 15.03.2011, 19:55
Na falešný pocit bezpečí se hrozně snadno zvyká.
Z absolutního hlediska - život je nebezpečný a nezřídka končí smrtí.
Kdyby jste si mohl vybrat, tak na jaké lepší tektonické desce by jste se chtěl plavit po magmatu? Mě ta Euroasijská vyhovuje.
Lubomír Jindra:
Ad. výbuchy - přijde mi zvláštní, že nikdo nepočítal s tím uvolňováním vodíku z tyčí při přehřátí, že by mohlo dojít k takové situaci.
Jestli to chápu dobře, tak dokud se reaktory nepodaří ochladit, stále bude vznikat vodík a stále může docházet k dalším a dalším výbuchům. Kolik jich asi plášť reaktoru může vadržet? :-\
Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra 15.03.2011, 21:41
Kdybyste si mohl vybrat, tak na jaké lepší tektonické desce by jste se chtěl plavit po magmatu? Mně ta Euroasijská vyhovuje.
Však mně taky.
P.S. jistý nadhled získáte přečtením Adamsova Stopařova průvodce po Galaxii :D
halik:
Už jsem to psal v jiné diskusi.
Vždy se musí za všechno nějak "(za)platit" - na světě není nic zadarmo.
Získávání energie v dnešním světě jakýkoliv způsobem lze vždycky přirovnávat vyhánění ďábla satanem, či jiným belzebubem. Všechno je špatně....
fosilní - generování CO2, relativně rychle tenčící se zásoby
fotovoltaika - 5x až 10x dražší než konvenční zdroje, nepřímá generace CO2
vítr - zabírá moc plochy, zcela nahodilá výroba, hučí to a zabíjí ptáky, nervuje ochranáře
voda - velký zásah do krajiny, betonářská lobby, zábor půdy, paradoxně i velmi vysoká generace CO2 díky zahnívající biomase ve vodě a na dně
atom, jádro, fúze - "tanec na špičce nože", riziko radioaktivity, zamoření
Takže konečná otázka zní: Chcete svítit nebo ne?
Pak je tu teda ještě jedna, tzv. nulová varianta - Zalízt všici po tmě zpátky do jeskyně, hodit na sebe kůže, a radovat se z toho, jak souzníme s přírodou.
kolejník:
To: Fuk. Kam Vy jste chodil do školy, že vás mikro značili psát jako "u"?
Když někdo napíše "u"tak jsem si myslel, že se jedná o novou jednotku a ne jednotku v SI.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana