### O atomových elektrárnách živě teď!
Václav 3:
to kolejník: kol. Fuk chodil do dobrých škol, o tom svědčí jeho výborné znalosti z více oborů. To, že neznáte, že písmenko "mí" tvořící zkratku předpony mikro u dílčích jednotek se ve strojopisu nebo na počítači nahrazuje písmenkem u, to je Vaše chyba. Co já pamatuji, dělá se to tak minimálně 50 let.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: kolejník 16.03.2011, 05:50
To: Fuk. Kam Vy jste chodil do školy, že vás mikro značili psát jako "u"?
Když někdo napíše "u"tak jsem si myslel, že se jedná o novou jednotku a ne jednotku v SI.
Jakoupak školu máte vy, že neznáte zápis předpony mikro písmenkem "u"? Mě to učili na střední.
Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš 15.03.2011, 22:45
P.S. jistý nadhled získáte přečtením Adamsova Stopařova průvodce po Galaxii :D
jj princip neviditelnosti PNJ funguje dobře třeba na ty jaderné hlavice.
Japonci bojují, částečně odvolali zasahující personál, hovoří se o stupni 6. Radioaktivita stoupá. Zbylo tam 50 lidí, kteří už to dostávají...
kolejník:
To : Fuk . Omlouvám se.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Lubomír Jindra 15.03.2011, 22:10
Ad. výbuchy - přijde mi zvláštní, že nikdo nepočítal s tím uvolňováním vodíku z tyčí při přehřátí, že by mohlo dojít k takové situaci.
On ten vodík může vznikat rozkladem vody na kyslík a vodík i jen díky vysoké teplotě na kterou je jádro rozpáleno. A tím, že došlo k tavení, tak tam byl asi opravdu hic.
Z netu.
V závislosti na dosažené teplotě, lze při pyrolytickém procesu pozorovat řadu dějů, které je možné pro jednoduchost rozdělit do 3 teplotních intervalů. V oblasti teplot do 200°C dochází k sušení a tvorbě vodní páry fyzikálním odštěpením vody. V rozmezí teplot 200 až 500°C následuje oblast tzv. suché destilace. Zde vznikají plynné a kapalné organické produkty a pevný uhlík. Ve fázi tvorby plynu v oblasti teplot 500 až 1200°C jsou produkty vzniklé suchou destilací dále štěpeny a transformovány . Přitom jak z pevného uhlíku, tak i z kapalných organických látek vznikají stabilní plyny, jako je CO, CO2, CH4 a také H2, tedy vodík o který nám jde.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana