### O atomových elektrárnách živě teď!

<< < (8/30) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda  15.03.2011, 18:43

Přitom jeden z projektantů "atomovky" tvrdí že žádné "seismické" podmínky při výpočtu nebyly
brány v úvahu... :'(

Takovéhle zprávy agentury JPP fakt miluju. Takže to je čirá náhoda, že všechny zasažené elektrárny to zemětřesení ustály, že? (nadprojektová vlna tsunami je věc jiná).

Mimochodem, všimli jste si, že ve večerních TV zprávách nebyla žádná horká novinka, že vařili jen z ranní vody? Chce se mi věřit, že jak říkají Angličani, žádné zprávy jsou dobré zprávy.

Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra  15.03.2011, 19:46

To už je dávno. Naše kontinentální Evropa teď celkem kvalitně "kotví".

Já bych tak klidný nebyl. Zemětřesné roje na Chebsku podle některých odborníků jsou předzvěstí čehosi, a u Bonnu je lokalita, kde se očekává sopečná aktivita s přinejmenším celokontinentá lním dopadem. Prý v perspektivě tisíců let, ale čert tomu věř.
Na falešný pocit bezpečí se hrozně snadno zvyká.

Jirka Š. Svejkovský:
Středoevropská deska je velmi pevná. Klidná a stabilní. Do okamžiku, než praskne.

Jiří Mudra:
Citace: Fuk Tomáš  15.03.2011, 19:55

Já bych tak klidný nebyl. Zemětřesné roje na Chebsku podle některých odborníků jsou předzvěstí čehosi, a u Bonnu je lokalita, kde se očekává sopečná aktivita s přinejmenším celokontinentá lním dopadem. Prý v perspektivě tisíců let, ale čert tomu věř.
Na falešný pocit bezpečí se hrozně snadno zvyká.

Nevím jak to u nás (chebsko) je, ale zdejší informace jsou spíše toho charakteru, že se jedná o projevy vulanického původu a nikterak závažné (Prostě tu kdys byla aktivní sopka, ze které už je zajímavost pro turisty)

K poznámce o paní Drábové: myslím si, že je to osoba na svém místě a svá veřejná prohlášení jistě dobře promýšlí - co si budeme povídat, ve světě kde jsou sledavána média jako jakási tv noha, by mohlo být jakékoliv předpovídání kalamity velmi krkolomné. Každopádně jim držím palce a doufám, že to tam zvládnou.. Není třeba aby svět měl v učebnich dějepisu další velkou havárii...

Mimochodem: jak se koukáte na energetickou situaci po histerickém odstavení několika bloků (tuším že 7 v DE o výkonu cca 7,4GW) "kvůli kontrole" v Evropě?

Jirka Š. Svejkovský:
Jak? V politických rozhodnutích logiku nehledám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana