Stačí připojit okap k hromosvodovému vedení na hřebeni?

<< < (3/6) > >>

IM:
Citace: Vít Rotrekl  06.03.2011, 17:04

To znám. Taky jsem si loni na dovolené fotil na dálnici v německu hromosvod...

To já jsem v Německu chtěl fotit hromosvody na RD a ony tam skoro žádné nejsou. :o

Jaroslav Ratiborský:
Existuje v Evropě více zemí, kde hromosvod na budovách je vzácností to jen někteří lidé si myslí,že hromosvod podle nových norem bude zdrojem obživy a podle toho se snaží za každou cenu prorazit prodejem materiálu a nejen jeho.
Vede to naopak k tomu,že prodejnost materiálu se sníží a hromosvody po novu jsou realizovány v minimálním rozsahu a prodejci se nestačí divit.

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Illek  06.03.2011, 22:09

To já jsem v Německu chtěl fotit hromosvody na RD a ony tam skoro žádné nejsou. :o

Nejsou, nebo jsou šikovně "zamaskované"?
Škoda, že jsem neměl foťák. V některých částech německa dělají střechy, které hodně přesahují zeď, tam by jim vyšlo "obrovské eSko",  tak tam někdy dělají to, že svod běží po střeše, pak projde střešní krytinou, střechou a vleze rovnou do zdi, takže skoro není vidět...
A např. v jedné vesničce na jihu Francie jsme viděli domečky s hromosvodem, ale bez okapů...

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  07.03.2011, 06:21

Existuje v Evropě více zemí, kde hromosvod na budovách je vzácností to jen někteří lidé si myslí,že hromosvod podle nových norem bude zdrojem obživy a podle toho se snaží za každou cenu prorazit prodejem materiálu a nejen jeho.
Vede to naopak k tomu,že prodejnost materiálu se sníží a hromosvody po novu jsou realizovány v minimálním rozsahu a prodejci se nestačí divit.

Pro investora hlavně chybějí argumenty, proč by měl spoustu prachů vrazit do hromosvodu po novu, pokud by existovala nějaká statistika, dle které by bylo možno říct, že např.
do budov bez hromosvodu udeřilo xkrát, zemřelo v nich tolik, škody tolik
do budov s hromosvody dle starých norem udeřiloatd
do budov s hromosvody dle nových udeřilo atd..

Alespon v mém okolí je nej. starost investora v tomto ohledu vyzkoumat, jak se stavbě hromosvodu vyhnout úplně, udělat ho postaru, či nasadit aktivák.

Jaroslav Ratiborský:
Myslím si,že v dnešní době, kdy se dá za peníze získat téměř všechno vznikne statistika,která bude vámi uváděné škody vyhodnocovat tak,aby vyhovovala prodejcům příslušných materiálů bez ohledu na skutečnost.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana