Ako reklamovat chybne mechanicke pretocenie ciselnika elektromera?
Ján Pitoňák:
Citace: dusan333 06.03.2011, 00:28
Medzitym mi vymenili elektromer za elektronicky (staticky) a povodny mechanicky siel do metrologickej skusobne. Ziadal som, aby k nemu prilozili aj moju reklamaciu, kde je popis poruchy.
Žiadal ste úradné preskúšanie, alebo elektromer išiel iba do bežnej metrologickej skúšobne distribútora? Nie je to totiž to isté.
Citace: dusan333 06.03.2011, 00:28
Elektromer som mal meneny presne pred 5 rokmi, vyrobeny bol tusim v roku 1996. Predo mnou ho teda mali niekde cca 10 rokov v prevadzke. U mna mal po instalacii na zaciatku 7 kW rep. 21 KW. Taketo data by som ocakaval, keby bol novy po testovani. Su tieto data pre pouzivany elektromer ok? Alebo mohlo byt s ciselnikom mechanicky manipulovane, napr. po nejakej poruche? Popripade da sa niekde dopatrat k historii aj s poruchami pre konkretny elektromer?
Elektromer bol pred vami nainštalovaný na inom odbernom mieste, následne išiel po 10 rokoch na povinnú kalibráciu, kde sa nuluje počítadlo. Počas kalibrácie tam potom nabehne pár kWh. Pri výmene elektromera z dôvodu potreby kalibrácie dostane odberateľ vždy iný elektromer, takže všetko je v poriadku. Čo sa týka pátrania po histórii elektromera, je možné zistiť, kde bol elektromer nainštalovaný pôvodne, ale k čomu vám to bude? Veď aj u vás bežal 5 rokov správne a iba teraz ste si všimol nejaký problém.
Ak by sa zistila chyba pri kalibrácii, taký elektromer by vám určite nikto nenainštaloval .
dusan333:
Reklamacia uznana! (dance) Spadol mi obrovsky balvan zo srdca.
VSE ... totalne seriozny pristup, este sa aj ospravedlnili. Vychadzali s mnou uvedenych stavov elektromera za posledne mesiace ako aj vykazanej spotreby elektriny za posledne fakturacne obdobia. Klobuk dole! Som maximalne milo prekvapeny.
A dakujem vsetkym na tomto serveri za rady a psychicku podporu.
František Šohajda:
Tak to jsme rádi i my..! (dance)
V posledních letech se jednání distr. společností diametrálně změnilo ! (jupi)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana