Co obnáší změna charekteristiky odběru?
Oliver Mička:
Ja by som sa na to skúsil priamo spýtať vo vašom rozvodnom závode čo by vám na to povedali.. Ale skôr si myslím že vám tam budú tlačiť ten istič B32/3 ako C25/3 :-\
Václav Pešek:
jít na 32A kvůli občasnému používání plného výkonu svářečky se mi moc nechce, obzvlášť přesto že i s přímotopy, které budou mít postupně max cca 7-8kw to ani nepotřebuji...
jde jen o ten ráz, je možné že to nedá jen charekteristik ou- B16 plný výkon neustojí, C16 ano, ovšem hlavní B25 ne....
rozvodný závod je E-on, u přímotopu charakteristik u C připouští, ovšem po kontaktování jejich centrály, jsem se nic nedozvěděl, odkazují se na regionál, regionál to hází zpět na centrálu.... takže předpokládám velkou byrokracii - mno ale aby byla něco platná - zatím jsem z nich rozhořčen.
ještě je ale možnost zdali není B25 prostě vadná... jde pořád o poměrně malou svářečku s fázovým proudem 16A
mohl bych teoretick udělat test - opatřit si jiný jistič B25, vřadit ho před svářečku a zkusit, jestli to práskne i s ním...
hlavní jistič je OEZ LSE B25/3
máte někdo přehled, jak se chovají C16 a B25 při nadproudé spoušti?
protože pokud by to měla B32 udržet oproti B25, tak proč by teoreticky neustála B25 rád co C16? to přetížení není dlouhodobé, jako u rozběhu motoru, jde jen o sepnutí toho trafa.
Daniel Hudzík:
Obavam sa ze kvoli zvaracke Vam charakteristik u istenie nezmenia/minimalne u SSE na Slovensku isto nie/
Daniel Hudzík:
Citace: Václav Pešek 26.02.2011, 21:01
jedná se o klasikou mig/mag svářečku, která vytvoří proudový ráz při každém spuštění svářecího procesu, pročež je softstart nesmysl - při aktivaci na hořáku, musí být svářecí proud ne hořáku hned (pokud pominu zpoždění v desetinách sekundy na předfuk plynu)
funguje to tak, že když nahodím svářečku, jede chlazení, obslužné obvody... když začnu svářet (tlačitkem na hořáku sepnu) pustí to plyn, a vzápětí svařovací trafo a posuv drátu
Samozrejme, mal som na mysli MMA/TIG invertory, u ktorych sa niekedy zmenou doby soft-startu da problemu s vybavovanim istici predist
Petr Doležal:
Citace: Václav Pešek 26.02.2011, 21:27
. . . máte někdo přehled, jak se chovají C16 a B25 při nadproudé spoušti? . . .
č.2 je 25B
č.3 je 16C
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana