Co obnáší změna charekteristiky odběru?
Václav Pešek:
Potřeboval bych změnit charakteristik u odběru, čili vyměnit jistič B25 za C25,
tarif D45D mám problémy s proudovým rázem při startu svářečky,
v případě potřeby jejího plného výkonu apod.
Vyrazí mi to občas hlavní jistič 3xB25, okruh zásuvek v garáži je na C16, ten se udrží,
před ním je jen hlavní proudový chránič 25/0,03,
za ním to jde do podružného rozvaděče v garáži,
kde mám 3x C16 pro f zásuvky,
1xC16 pro 1F zásuvky,
B10 pro osvětlení a nakonec B2 pro router.
vyzkoušel jsem připojit ji do zásuvek v bytě, které mám odjištěné jističi B16 - vyrazilo to B16, hlavní ne..
svářečka je prakticky nová a v pořádku.
napájení 230V, odběr 16A, doporučená charakteristik a jištění podle manuálu C-D.
Zajímá mne tedy, pokud to někdo podstupoval, co mne čeká. (zda výchozí revize, kdo to bude dělat, zdali se něco platí a co...), než rozjedu byrokratickou mašinerii s distributorem, abych si nějak, jak se lidově říká, nenasral do bot.
E-on charakteristik u C u přímotopného tarifu připouští.
Daniel Hudzík:
Bude záležať na podmienkach Vášho dodávateľa energie. Ako príklad uvediem SSE(Stredoslovensk á energetika), u ktorých je možné žiadať char. C len s podrobnou správou o charaktere záťaže(hydraulicke vytahy etc..), inak Vam char C nepovolia. A plus samozrejme poplatky
Oliver Mička:
Ističe s charakteristik ou "C" nechcú moc povoľovať z dôvodu prúdových nárazov do sieťe :-\ (takto mi to nejak vysvetlil pracovník energetiky)
Aj väčšina dodávateľov el.energie má aj v zmluvných podmienkach napísane že povoľujú len ističe s charakteristik ou "B" v niektorých prípadoch aj "C" ale budu sa vám asi skôr snažiť navýšiť si rezervovaný príkon z B25/3 na B32/3 (norm)
Skúste si prizvať RT a ten vám na to povie svoj vlastný názor a možno vám aj poradí nejaké optimálne riešenie. :)
Daniel Hudzík:
Dalsia moznost riesenie je (pokial sa jedna o zvaraci invertor) pouzitie soft-startu pripadne jeho uprava na dlhsi cas
Václav Pešek:
jedná se o klasikou mig/mag svářečku, která vytvoří proudový ráz při každém spuštění svářecího procesu, pročež je softstart nesmysl - při aktivaci na hořáku, musí být svářecí proud ne hořáku hned (pokud pominu zpoždění v desetinách sekundy na předfuk plynu)
funguje to tak, že když nahodím svářečku, jede chlazení, obslužné obvody... když začnu svářet (tlačitkem na hořáku sepnu) pustí to plyn, a vzápětí svařovací trafo a posuv drátu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana