Co obnáší změna charekteristiky odběru?
Václav Pešek:
švejkovský: mně jde ale to nahrazení hlavního B25, hlavním C25... to by mělo klapnout,protože C16 to drží, ale právě hlabní B25 padne.
Pavel Stránský 111:
Tu svářečku vám vyřeší 2 žárovky a třífázový vypínač. Táta má doma KS 250 svářečku, ještě když jsem chodil do prváku na průmku, tak nám odešel hlavní jistič 24,7 JK, prostě ten starý kolegové ho dospecifikují, důležité je, že měl motorovou charakteristiu D. A od té doby svářečka na 25A/B ani ťuk. Hned byl venku. Tak jsem použil rozběh přes žárovky, nejprve se trafo zaplní magnetizací přes žárovky a pak přepnu napřímo a už se sváří. Tím odstraníte proudový náraz. |Jo 32A /B to taky neudrží. Pokud se vám nechce přepínat, stačí vám dvě objímky,dva stykače a jedno časové rele a půjde to automaticky!
Petr Doležal:
Citace: Pavel Stránský 111 27.02.2011, 17:34
. . . Pokud se vám nechce přepínat, stačí vám dvě objímky,dva stykače a jedno časové rele a půjde to automaticky!
Stačí stykač jeden, ale speciál.
Václav Pešek:
STránský: ale pane, bavíte se s prominutím o koze a já o voze. KS250 znám, to je klasická transformátoro vá svářečka pro svařování obalenou elektrodou "MMA", která po rozběhu má transformátor stále v provozu, zde je to normální a svářecí proces počíná chycením oblouku eletrodou, trafo je připojené k síti i když nesváříte.
Kdežto já mám svářecí stroj pro svařování v ochranné atmosféře plynu(mig/mag) CO2, případně AR a směsných plynů AR-C02 - podle svařovaného materiálu.
Kde je z principu této technologie nutné, svařovací trafo spínat až se započetím svářovacího procesu, tudíž při každém sepnutí spínače na hořáku... z čehož vyplývá že softstart je v tomto případě, jak jsem dříve psal, bohužel nesmysl....
Václav Pešek:
opatřil jsem si na zkoušku jeden jistič LSN C25/3 a osadil jsem ho do ER (šlo to bez porušení plomby) vyzkoušel svářečku a ani na plný výkon nejsou problémy.
takže C25 je vyhovující každopádně - jenže pokud to RZ zjistí bez legalizace, asi mne zastřelí u zdi, byť plomba je nepoškozená na svém místě a základní proudová hodnota stejná.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana