Jaká ČSN řeší použitelnost zásuvky rozbočovací otáčející fázi?
Zdenek Hejčl:
To Jiří Schwarz:
Jsou stále v provozu lampičky ve třídě I.
Bohužel mají dvouvodičové přívodní vedení. (zle)
Milan Hudec:
Citace: Zdenek Hejčl 21.02.2011, 10:33
To Jiří Schwarz:
Jsou stále v provozu lampičky ve třídě I.
Bohužel mají dvouvodičové přívodní vedení. (zle)
To jsou ale lampičky původně určené na pevné připojení, a ne pro vidlici, pokud myslíme ty samé.
Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 21.02.2011, 08:28
Jestli myslíte čl. 6.2.2, tam je poznámka o vyjímce pro dvojité zásuvky a rozdvojky.
V normě 33 2130 ed. 2 v článku 5.3.3 je tento požadavek uveden pouze už jako doporučení.
Upsal jsem se, je to čl.6.2.2, ten jasně říká, kde má být fáze, tudíž pokud dáte v revizi kladný závěr na fázi vpravo, porušil jste ustanovení normy.
Netvrdím, že je to nebezpečný stav, ale k porušení ustanovení normy došlo.
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec. 21.02.2011, 12:42
Upsal jsem se, je to čl.6.2.2, ten jasně říká, kde má být fáze, tudíž pokud dáte v revizi kladný závěr na fázi vpravo, porušil jste ustanovení normy.
Netvrdím, že je to nebezpečný stav, ale k porušení ustanovení normy došlo.
Správně, nejedná se o nebezpečný stav a tudíž není důvod k negativnímu závěru RZ. (no)
Jirka Š. Svejkovský:
Kdybych k tomu přistupoval jako montér, požadavek je jasný a já nemám důvod to dělak jinak.
Já k tomu ale přistupuju jako RT. O rozhodnutí montéra si mohu myslet co chci, posoudit to zařízení musím podle platných předpisů. Je-li v normě napsáno "doporučuje se", neznamená to, že to tak být musí. Nemůžu si z vlastní vůle přiostřit požadavek normy a trvat na předělání. (Poznámka: nepleťme si slovo "doporučuje se" a chápání norem jako technická doporučení. To jsou dvě odlišné věci)
Pokud se provedení instalace "vejde" do minimálních požadavků, i když s odřenýma ušima, nejsem to já, kdo bude zasahovat.
Jedinou vyjímku bych viděl v případě, kdy by striktní požadavek na fázi vlevo byl uveden v projektu. To je ale utopie a hlavně nesmysl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana