Jaký zvolit hlavní jistič stroje?
Michael Janoušek:
Výrobcem byl myšlen výrobce komponent. Toto zařízení jsme dostali za úkol poskládat od firemního vedení ačkoli to je pro mě a kolegy nová záležitost. Zkušenost s takovým zařízením nemám, protože kdybych byl, jak uvádí pan Pentoda "zkušený elektrikář", tak si poradím sám ;)
Od počátku jsem jištění navrhoval dle doporučení výrobce pro zajištění selektivity a až na popud zákazníka, který měl k dispozici nižší přívod než 200A jsem začal uvažovat o možnosti jestli je snížení hlavního jističe přípustné.
Vzhledem k tomu, že toto zařízení není běžné ani nikde v okolí provozované, nebylo možné si předpoklady jeho spotřeby a fungování snadno ověřit.
(poklona) za Vaše příspěvky.
Jan Alin:
Citace: Michael Janoušek 13.02.2011, 10:49
Toto zařízení jsme dostali za úkol poskládat od firemního vedení ačkoli to je pro mě a kolegy nová záležitost.
Takováto situace je v poslední době bohužel běžná a snaha ušetřit mnohdy končí dost drahým problémem. Doporučuji kontaktovat někoho kdo má s takovým zařízením už zkušenosti a zaplatit si konzultaci, popřípadě návrh řešení. Jednak zde neuvádíte všechny informace které jsou potřebné k řešení a i kdyby jste je uvedl tak pochybuji že vám to tu někdo zdarma zpracuje, tohle je už oblast větších peněz než domovní instalace a taky větších průšvihů.
Jirka Hub:
Přesně tak 8)
Je třeba si uvědomit, že naprosto každá stavebnice má návod. Ta vaše jej zatím zřejmě nemá a to je podstatná vada na kráse.
Projekt potřebujete myslím i pro výchozí revizní zprávu, čili z mého pohledu není co řešit.
Samozřejmě chápu Vaši situaci, kdy zde čtete co se musí, no a v práci jste asi pod tlakem typu prostě to udělej. Otázkou ovšem zůstává, kdo jde takříkajíc s kůží na trh.
Ono napájet celý stroj vývodem s nižším In asi lze, ale v případě přetížení vybaví prvek dle náhodného výběru a pouze vy možná tušíte co to znamená pro stroj, zda třeba má technologický proces souvislosti apod.
Citace: Michael Janoušek 13.02.2011, 10:49
Zkušenost s takovým zařízením nemám, protože kdybych byl, jak uvádí pan Pentoda "zkušený elektrikář", tak si poradím sám ;)
No vidíte. A protože se sám vidíte kriticky, zkuste raději prosadit níže opakovaně zmiňovanou korektnější cestu.
Miroš Jan:
TO : Jiří Hub
Projekt potřebujete myslím i pro výchozí revizní zprávu, čili z mého pohledu není co řešit.
Už zase. Co pořád máte s výchozí revizí elektro ?
Pokud to bude strojní zařízení, nespadá do kategorie výchozí revize elektro.
(norm)
Michael Janoušek:
Konzultaci ohledně všech náležitostí s revizním technikem a projektantem mám pochopitelně v plánu. Ovšem dost často mám zkušenost, co projektant nebo odborník to jiný názor na věc :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana