honnzik@seznam.cz
|
 |
« kdy: 09.02.2011, 10:36 » |
|
Hledám casovy spinac na spinani cerpadla pro cirkulaci TUV - Predstavoval bych si aby to kazdou cca 1/2 hodinu spustilo cerpadlo na cca 5 minut - tedy napr. v hodinach od 6 do 23 (to je 17h - v kazde hodine 2 spusteni na 5 minut - tedy 34 useku za den ..) - co jsem koukal digitalni spinace na trhu tak mi z popisu prijde ze maji omezeny pocet dennich period napr na 10 - coz je pro muj pripad malo ..
Vite o necem vhodnem pro tento pripad (ale aby to nestalo 5000 :-) )
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 09.02.2011, 12:55 » |
|
Dnes moc nemá smysl čerpadlo vypínat...../max na noc/ čerpadla na TUV mívají 5W ...../Aby točili stále/
Něco jiného je když tam dáte čerpadlo silnější..../třeba od topení/...
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Miroslav Revús
RTEZ E1 A, B

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 09.02.2011, 12:57 » |
|
Mechanické spínače mávajú koliesko delené po 15 min, nie je problém 30 min pauza + 15 min cirkulácia s nočnou prestávkou. Nie je to presne podľa zadania, ale lacnejšie asi nenájdete.
Nevýhodou je rozsynchronizo vanie času pri výpadku prúdu.
Predpokladám, že myslíte spínacie hodiny, napr. také, aké sú v prílohe:
|
You don´t have to be old to be wise. (Judas Priest) But I am :-)
|
|
|
honnzik@seznam.cz
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 09.02.2011, 15:15 » |
|
diky za odpovedi ! Prijde mi zbytecne aby cerpadlo bezelo porad .. Ten termostat ma nejake cidlo, ktere se priklada na potrubi ? Nebude PVC trubka prenaset teplotni zmeny pomalu ? diky Honza
|
|
|
|
Josef Pentoda
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 09.02.2011, 16:45 » |
|
diky za odpovedi ! Prijde mi zbytecne aby cerpadlo bezelo porad .. Ten termostat ma nejake cidlo, ktere se priklada na potrubi ? Nebude PVC trubka prenaset teplotni zmeny pomalu ? diky Honza
Hledám casovy spinac na spinani cerpadla pro cirkulaci TUV - Predstavoval bych si aby to kazdou cca 1/2 hodinu spustilo cerpadlo na cca 5 minut - tedy napr. v hodinach od 6 do 23 (to je 17h - v kazde hodine 2 spusteni na 5 minut - tedy 34 useku za den ..) - co jsem koukal digitalni spinace na trhu tak mi z popisu prijde ze maji omezeny pocet dennich period napr na 10 - coz je pro muj pripad malo ..
Než začnete vymýšlet nějaké vyfikundace tak si přečtěte návod a pochopte zapojení. Nejednoduší je použít časové relé do 60 minut. Nastavení bude 55 min. vypnuto a 5 min. sepnuto.
|
|
|
|
|
|
Josef Pentoda
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 09.02.2011, 20:05 » |
|
To:Pentoda Josef. Návod k čemu? Tazatel chce spínat mezi 6:00 a 17:00 5min. v 1 hodině.
Zeptejte se tazatele ne mne. 
|
|
|
|
Martin Seidl 1

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 09.02.2011, 20:23 » |
|
Dnes moc nemá smysl čerpadlo vypínat...../max na noc/ čerpadla na TUV mívají 5W ...../Aby točili stále/
Něco jiného je když tam dáte čerpadlo silnější..../třeba od topení/...
Tak jak píše kolega, mám doma zapojenou cirkulaci 16hodin denně a spotřeba čerpadla za týden je 2,83kW, myslím že to není zas tak závratná částka, nad kterou by měl člověk vymýšlet další cenové opatření.
|
Montáž, opravy a revize elektroinstala cí Montáž, údržbu a servis telekomunikačn ích zařízení Ucelená řešení od zpracování projektu, přes jeho realizaci až po následný servis
|
|
|
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 09.02.2011, 21:16 » |
|
Predpokladám, že myslíte spínacie hodiny, napr. také, aké sú v prílohe:
Áno, tento primitívny systém som myslel. Termostat je podľa mňa zbytočná komplikácia, lebo nakoniec sa to ustáli na nejakom takte T1 - zapnuté do zohriatia potrubia, T2 - vypnuté do vychladnutia potrubia. Stále zapnuté čerpadlo môže byť OK v zime, lebo vznikne ďalší malý vykurovací okruh. V lete je to na zváženie.... V inej téme sa teraz hovorí o "chytrom dome". V mojom projekte sa spína cirkulácia na základe signálov z dverných magnetických kontaktov alebo PIR snímačov vo WC, kúpeľni a kuchyni, t.j. ak je niekto v blízkosti vodovodu.
|
|
|
|
Jirka Hub
Není vodič jako vodič

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 09.02.2011, 22:24 » |
|
Hledám casovy spinac na spinani cerpadla pro cirkulaci TUV -
Já to vidím na taktovací časové relé např. od OEZ z řady Minia: MTR-08-001-UNI
|
Elektrotechnik a ve všech podobách je tvůrčí a zajímavá 
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 09.02.2011, 22:28 » |
|
ještě lze použít nějaké spínací hodiny do rozvaděče na DIN lištu, ovšem jen pokud je zasuvka pro čerpadlo sólo z rozvaděče :-) dělá je např Graslin. Pak to bude vypadat i profesionalně  Ale uznávám že nejjednodušší je koupit za 200Kč ty spínačky do zásuvky
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
|
|
daniel samek
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 26.09.2011, 18:49 » |
|
Mno a nebo zacvaknout dva casovace do sebe,prvni navolit od 6 do 23,druhy po pulhodine na 5 minut 
|
|
|
|