Jak se rozdeluje PEN vodič?

<< < (5/6) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  08.02.2011, 21:35

Podavač je stroj, podávač byl pomocník ve skladu.

Jj, tam kde se užívají obě varianty, tak ta čárkovaná obvykle znamená něco životného a nečárkovaná něco neživotného.

U mne osobně slovo rozvaděč vyvolává představu rozvodového právníka  ;)

Petr Moravec:
No .... a je to tady. Vždy...,  tím myslím za komančů, jsem psal "ROZVADĚČ".
Někde okolo roku 2000 mi v revizní zprávě toto slovo nějaký mladší lingvista napadnul. Po zjištění že v ČSN se většinou opravdu používá "rozvaděč",
jsem začal dlouhé Á psát také, šlo to ztuha, ale stal jsem se šiřitelem dlouhého Á.
No a jak na to tak koukám, nejspíš ho zase zkrátím  ;D.

Jirka Hub:
Citace: Fuk Tomáš  08.02.2011, 22:15

U mne osobně slovo rozvaděč vyvolává představu rozvodového právníka  ;)

To by člověk nevěřil kam se s "pouhou" čárkou navíc může bádáním dostat :)
Asi je úplně jedno jestli A nebo Á, spíš si dám záležet, abych to v celém projektu měl stejně :)
Ještě mne napadlo všude používat namísto rovaděč nebo rozvaděč unifikovanou zkratku rozv.
Tím se mi problém s A/Á zjednodušší, nejsem si akorár jist čitelností takové dokumentace :(

Miroslav Minařík:
Bohužel jsem s lingvisty také hovořil, ale vzorec podle kterého odůvodnili jednu z verzí natolik veřejnosti neznámý, že se nedivím, že je v jazyku chaos.

A nakonec je zcela jedno co si lingvista myslí. Lidé si to překroutí a lingvista to nazve etymologickým vývojem. A šmitec.
Lingvista může pouze konstatovat nebo krčit rameny.

Notebook je papírový bloček. Jen proto, že se to některým národům vyslovuje lépe, než laptop (lééééptop),  tak budeme počítač označovat za hromádku papíru. INBUS (zkratka INnensechskante schraube Bauere Und Schaurte) se nám lépe říká inbus.
(tento systém označován také jako "Unbrako klíč",  často nesprávně psáno "Umbrako". ) http://elektrika.cz/inbus
A hotovo.

Tedy hlavně, že v tom máme jasno!  (dance)

Jirka Hub:
Není podstatné KUDY, ale KAM  8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana