Co se stane, pokud použiju delší prodlužku než 50metrů u 3fáz.rozvodu?

<< < (2/4) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jiří Buben  03.02.2011, 17:55

Také pravda. Jde o TN-S kde není využíván N.
Dotaz jsem chápal tak, že tazatel hodlá využívat čtyř žilový prodlužovací přívod a pevnou instalaci má provedenou ještě v době, kdy se používaly zásuvky čtyř kolíkové.

No právě, žiju v tom, že žádná čtyřkolíková zásuvka neměla PEN, ale PE.

Jirka Hub:
Citace: Jiří Buben  03.02.2011, 17:49

Budete muset u připojovaného spotřebiče zajistit a ověřit spolehlivé působění ochrany před úrazem elektrickým proudem.
 ...
Záleží také na dimenzování vodičů a odebíraném proudu a to kvůly vyvolaným úbytkům napětí.

Souhlasím s obojím.
Co je tazatelem myšleno pod pojmem prodlužka a co je spotřebičem? To může dále konkretizovat požadavky.

Ondra Sebesta:
Citace: Jirka Hub  03.02.2011, 18:17

Souhlasím s obojím.
Co je tazatelem myšleno pod pojmem prodlužka a co je spotřebičem? To může dále konkretizovat požadavky.

Myslím si, že je to dalši dotak tady k tomuhle:
Citace

Určuje nějaká norma, kolik prodlužek se může do sebe spojit?
Kamarád by potřeboval natáhnout přívod pro cirkulárku a jedna prodlužka mu nestačí.
Tak se mě ptal jestli může do sebe spojit 3 prodlužky.
Celková délka toho vedení je cca 90m.
Průřez mi nesdělil,ani jistič, kterým bude vedení jištěno.
Říkal jenom,že je to standartní prodlužka na 400V.

Jirka Hub:
Citace: Ondra Sebesta  03.02.2011, 18:44

Myslím si, že je to dalši dotak tady k tomuhle:

Aha, koukám, že tento dotaz se nějak prapodivně větví ve smyslu tzv. "rozhození sítí"
Zde je podruhé a v části A čeká další :)

Nuže pragmaticky vzato, nemyslím si, že i když zde zazní X negativních názorů, nebo hodnověrných doporučení, že to onoho kamaráda odradí si prostě nějk poradit sám.
Jak se na to celé dívají elektrotechnic i zde zaznělo, pokud opravdu nejsou další informace může zde bádat zleva, zprava a stále bude realita pouze ve vodách teoretických.

Já bych zkrátka přemístil cirkulárku blíž, nebo bych se řídil radami a indiciemi.

xyx:
Mám dotaz: Je vyhovující použít 3-fázovou prodlužku o délce 20metrů a průřezu 1,5mm ?
Zátěž by byla na každou fázi max 2 KW ,jistič 16A a proudový chránič.
Jedná se pouze o provizorní krátkodobou instalaci.Ulož ení kabelu CYSY je volně na podlaze v tovární hale.
Nebude na konci vedení veliký úbytek napětí? Z tohoto důvodu volím jistič raději 16A.
Výměna kabelu za silnější průřez již není možná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana