Je napojení nerezového komínu na zemnicí soustavu dostatečnou ochranou ?

<< < (9/14) > >>

Jan Hájek:
Citace: Rozmahel Vladimír  31.01.2011, 14:30

No to nevím, ale při teorii vzniku vztřícného výboje, kdy si blesk " hledá cestu dolů " bych odhadoval, že vodivá uzemněná hmota jímače nebo vlastního nerezového komínu bude lákavější než zdivo.

V podstatě ano ,  ale pouze v tom případě, pokud budou vedle sebe umístěny dva identické předměty, pak by si blesk s největší pravděpodobnos tí vybral ten vodivý, rep. lépe vodivý.

Václav Pešek:

Pavel Horský:
Řemeslo, braň se! Jestli vám to tady někdo navrhne podle této malůvky tak, aby vše bylo jak má být, no tak pak sežeru svojí kšiltovku.
Jsem moc zvědavý, kdo tu zase bude suplovat za projektanta, který by se na to měl zajet podívat přímo na místo stavby a tam po dokonalém zmapování terénu navrhnout účinné a konečné řešení.

Jiří Buben:
To: Pešek
Máte pod čarou napsáno CNC mechanik §6. Tak si představte, že se vás někdo na ulici zeptá co může být příčinou poruchy složitého stroje, o kterém nic nevíte a bude na vás vyžadovat podle nějaké malůvky a slovního popisu diagnózu a návod na opravu. Co mu asi řeknete? Že to musíte posoudit na místě.

Pozvěte si na místo projektanta a s ním problém řešte. V diskusi ho nevyřešíte.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  31.01.2011, 15:13

Řemeslo, braň se! Jestli vám to tady někdo navrhne podle této malůvky tak, aby vše bylo jak má být, no tak pak sežeru svojí kšiltovku.
Jsem moc zvědavý, kdo tu zase bude suplovat za projektanta, který by se na to měl zajet podívat přímo na místo stavby a tam po dokonalém zmapování terénu navrhnout účinné a konečné řešení.

Jednoduchá malůvka, jednoduché řešení.
Trávník-zde je to moje -  zde se postaví 15m vysoký ocelový stožár s výložníkem dlouhým 3m směrem nad budovu.
Co kšiltovka :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana