Jaká je zkratka pro "průměrný dlouhodobý příkon" strojního zařízení?
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 01.02.2011, 10:10
TO:Novák
Proč to potřebujete uvádět?
Nestačí max. hodnoty?Pro dimenzování el. instalace?
U mag. rezonancí, CT nebo angio RTG bývají dva přívody.
1) hlavní, který je za normálního provozu plně zatěžován a počítá se dle maximálního příkonu.
2) přívod ze záložního zdroje, kterým jsou po výpadku sítě napájeny obvody, sloužící pro dokončení vyšetření, případně uložení rozpracovaných snímků a dat a pokud možno standardní ukončení snímkovacího cyklu
( typicky dojetí rentgenky do výchozí polohy a její dochlazení, napájení obrazového řetězce do doby, než se zpracují a uloží obrazové informace, případně odešlou do uložiště dat...)
Tyto záložní přívody se ještě před lety tahaly stejným typem kabelu jako přívod hlavní a nebylo co řešit. Dnes se již takto neplýtvá a tak jsou záložní přívody voleny právě dle průměrného dlouhodobého příkonu".
A někdy taky ne a tak se stává, že po výpadku hlavního napájení vypne díky přetížení i jištění zálohy.
Pro určení, kde je chyba je potřebné znát velikost průměrného dlouhodobého příkonu". (norm)
Jirka Hub:
Citace: Kamil Novák 01.02.2011, 21:42
A někdy taky ne a tak se stává, že po výpadku hlavního napájení vypne díky přetížení i jištění zálohy.
Pro určení, kde je chyba je potřebné znát velikost průměrného dlouhodobého příkonu". (norm)
Z první citované věty mi tak nějak vyplývá, že dimenzování a jištění podle matematicky sníženého příkonu není to pravé.
(předpokládám, že ten pojem dlouhodobý ... v sobě nese dobu delší než je provozní, neboli že zahrnuje i dobu klidu)
Je-li žádoucí "dopřát" tomu stroji standardní režim činnosti (chlazení apod.), je mi to o to divnější.
Chápu ale, že to není nyní na pořadu dne :)
Každopádně (poklona) za informace, ke kterým bych se, byť podobných je celá řada, zřejmě nedostal.
František Šohajda:
Ptal jsem se, protože jsem se setkal s CT které mělo jen jedno napájení..náhr adní zdroj byl součástí CT /baterie/ + PC obvody se svojí zálohou datových linek....
Montováno v roce 2010.
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 02.02.2011, 06:24
Ptal jsem se, protože jsem se setkal s CT které mělo jen jedno napájení..náhr adní zdroj byl součástí CT /baterie/ + PC obvody se svojí zálohou datových linek....
Montováno v roce 2010.
Nevzpomenete si na výrobce?
František Šohajda:
Tuším že to byl SIEMENS..?
Byla to výměna nový za starý ....nic se nepředělávalo. .....jeden přívod...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana