Jak zjistit na svorkovnici PEN, který vodič je odpojený?

<< < (2/4) > >>

Šubrt Jakub:
Na klešťák jsem taky myslel  ale vodiče jsou až do posledního místa k odbočení staženy páskem (izolační páska a na ní pásek kovový). Takže zase vypnout, rozdělit, dát zpátky a změřit. To už mohu rovnou přepísknout. Nedávno na Elektrice dal někdo takovou vychytávku,která pozná která žárovka na vánočním osvětlení je vadná. Na něco takového jsem myslel.
Není- není-budu odpojovat.

HODNĚ ZDRAVÍ A ŮSPĚCHŮ V OSOBNÍM A PROFESNÍM ŽIVOTĚ V ROCE 2011

Josef Brdlík:
Několik let  používám toto: zkoušečka napětí MS-48A  ( ke zjišťování střídavého napětí 70 až 250 V bezkontaktní metodou, stejnosměrného napětí 0 až 250 V bezkontaktní metodou, polarity zdrojů,zkratu, vyzařování monitorů a mikrovlnných trub) velmi se mi to osvědčilo. Při přiblížení k vodiči pod napětím asi na 10 cm, se ozve brum.  Nefunkční žárovičky, odhalí během okamžiku.  Jen to chce trochu cviku, i při revizích usnadní mnoho práce, ideální pomocník.

Šubrt Jakub:
TO:Brdlík,
v pondělí ji koupím a vyzkouším. Existuje spoustu vychytávek ale pro někoho je jednodušší vás nazvat "Matem a Patem" a bude dál odpojovat než jsi to ulehčit.

František Šohajda:
Citace: Josef Brdlík  01.01.2011, 12:29

Několik let  používám toto: zkoušečka napětí MS-48A  ( ke zjišťování střídavého napětí 70 až 250 V bezkontaktní metodou, stejnosměrného napětí 0 až 250 V bezkontaktní metodou, polarity zdrojů,zkratu, vyzařování monitorů a mikrovlnných trub) velmi se mi to osvědčilo. Při přiblížení k vodiči pod napětím asi na 10 cm, se ozve brum.  Nefunkční žárovičky, odhalí během okamžiku.  Jen to chce trochu cviku, i při revizích usnadní mnoho práce, ideální pomocník.

Tato zkoušečka je vhodná tam kde máte fázové napětí...Na PENu nebývá "většinou" fázové napětí?
Pokud nebude porucha? ;D ;)

TO:Jakub Šubrt
V tomto případě toho moc nenaměříte.... co promeškáte cestou pro zkoušečku do obchodu, uděláte i sousední panelák /označíte PEN vodiče!/ (dance)

Milan Hudec:
Citace: Josef Brdlík  01.01.2011, 12:29

Několik let  používám toto: zkoušečka napětí MS-48A  ( ke zjišťování střídavého napětí 70 až 250 V bezkontaktní metodou, stejnosměrného napětí 0 až 250 V bezkontaktní metodou, polarity zdrojů,zkratu, vyzařování monitorů a mikrovlnných trub) velmi se mi to osvědčilo. Při přiblížení k vodiči pod napětím asi na 10 cm, se ozve brum.  Nefunkční žárovičky, odhalí během okamžiku.  Jen to chce trochu cviku, i při revizích usnadní mnoho práce, ideální pomocník.

Vyzařování mikrovlnných trub?? - když mikrovlnka jede, tak hučí, na to zkoušečku nepotřebuji a pokud si vzpomínám, tak na mikrovlny jsou měřáky "jiného kalibru".

Tazateli lze doporučit vodiče odpojovat, či jít fyzicky po nich (věřte, že touto či obdobnými zkoušečkami se k relevantním výsledkům nedostanete - obzvlášť při svazkování vodičů který uvádíte).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana