Jak zjistit na svorkovnici PEN, který vodič je odpojený?

(1/4) > >>

Šubrt Jakub:
 Mám odpojený elektroměr a potřebuji zjistit, který vodič PEN  je to na přípojnici. Bez odpojení všech vodičů a prozvánění. Indukčně nebo podobně.

Jiří Buben:
Prosím neberte to nijak ve zlém, nebo osobně, ale podle Vašich dotazu během posledních dnů mi připadá, jako když se zde snažíte sehnat návod krůček po krůčku na celkem primitivní a zcela jasnou montáž, demnontáž nebo nedej bože na černý odběr.
Co takhle zkusit s vodičem od elektroměru zahýbat? Pokud ale budete provádět ještě nějaké úpravy na svorkovnici PEN, doporučuji vám, pokud to je možné, zjistit směr jednotlivých vodičů PEN (PE) a popsat je. Pro příští zásahy to vám i jiným usnadní orientaci. Osobně to tak dělám i u vodičů středních a mohu říct, že se mi to velice osvědčilo a ušetřilo spoustu práce.

František Šohajda:
Pokud nepomůže rada kol.Bubna...pa k už jen "kříšťálová kole". (dance)
Vodiče všechny i PEN  by měli být označeny! Pokud nejsou, vypnu si všechno a označím....Kdy ž někdo bude v bytě 15 minut bez internetu, snad se z toho nezblázní?.. ;D

PS: Jen nechci slyšet výtku, že to nikdo nezaplatí!! (zle)

Šubrt Jakub:
rozvaděče mají asi 6 elektroměrů, jsou od výrobce. Nejsou popsané, jsou přepáskované a nejsou vidět. Že si to vypnu a propísknu je jasné. Hledám jen řešení, že vypínat nebudu. Přiložím-pískne-je. Přiložím-nepískne-není.
Třeba něco takového je a i když není odběr tak elektroměr něco malého bere.
Prostě se mi nechce vše odpojovat.

Petr Doležal:
Kromě změření proudu ve funkčním PEN (dostatečná zátěž a vhodný klešťák) žádné jednoduché řešení nevidím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana