Jak zjistit na svorkovnici PEN, který vodič je odpojený?

<< < (3/4) > >>

Milan Karvánek:
JJ úpravy, oparavy, změny a výměny v panelákových eleměrákách není sice žádná velká věda, ale aspoň troška praxe na tomto zařízení a hlavně manuelní zručnosti je podmínkou. Ptáte se jakobyste to celé chtěl provádět pod napětím ....  ;D no také to jde, ale snad každý distributor má jasně daná pravidla pro práce v neměřené části, je tam i určený způsob pro vypínání dejmetomu stoupačky v paneláku, takže pokud nevíte jak postupovat začněte nastudováním správného technologickéh o postupu. No a pokud máte rozvaděč bez napětí a můžete do něj bezstarostně zabořit ruce, tak se snad už není na co tázat  ;) .
P.S. pokud to nechce investor zaplatit v rozsahu "tak jak se to má správně dělat" tak to prostě nedělejte, sobě ušetříte problémy a ostatním elektrofirmám nebudete kazit řemeslo a pověst.

Miroš Jan:
Milane moje řeč.  (jednicka)

Šubrt Jakub:
Četl jsem připojovací podmínky distributorů a nikde o vypínání sítě nic nepíší.
Opravdu jsi myslíte, že to někdo zaplatí když se budu půl dne hrabat v rozvaděči? A když odmítnu tak to vezme někdo jiný. Domluvit si čas - zejet tam a napsat oznámení - vypnou -udělat - zapnout. S dopravou půl dne.
Mám praxi, kvalitní rukavice a nářadí a ruce se mi neklepou a s estetikou je to taky o.k.
Celý dotaz je vlastně směřovaný na možnost proměření PEN vodiče.
Při odběru (i minimálním) jím stejně jako fázovým musí protékat proud a vzniká mag.pole. Musí existovat způsob jak to změřit.

Roman Šafránek:
Dokážete vývody z té PEN měřit klešťákem? Pokud ano, tak by jste mohl změřit všechny vývody a vytipovat si ty s malým/žádným proudem (tzn. například z bytů kde není zrovna téměř nic zapnuto a mezi nima i ten váš odpojený). Potom můžete mezi ten váš odpojený pen a fázi připojit nějaký spotřebič s větším odběrem a znovu změřit vývody kde jste předtím naměřil nulu - na jednom z nich by se měl objevit proud toho vašeho spotřebiče. Pro jistotu pak ještě prověřit že to je on - opakovaným zapnutím a vypnutím spotřebiče a sledováním proudu.

Jakékoliv sondy a vyhledávače vodičů budou v tomto případě pravděpodobně k ničemu - buď detekují mag. pole v okolí vodičů nebo si do vodiče pouštějí nějaký VF signál, který přijímá sonda. V obou případech ale k detekci dojde už v blízkosti vodiče, pokud jsou vodiče spojeny ve svorkovnici tak třeba ten vf signál přeleze do všech -  budou vám "zvonit" PENy po půlce paneláku

František Šohajda:
To je stále dokola....nech ce se vypínat! (zle)
Vypnutí a řádné odzkoušení je pro kvalifikovanéh o elektrikáře hračka!Pro ostatní nekvalifikovan é bude lepší hledat alternativní řešení třeba do příštích vánoc!! ;D ;D

Kolegové dali nějaké rady....ale nic není 100% jak vypnutí a propísknutí!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana