Jaké z možných vytápění si máme vybrat?

<< < (3/5) > >>

David Hruda:
Citace: Václav Třetí  31.05.2017, 08:16

V některých místnostech lze využít i možnosti podlahového topení. Do místností jako jsou ložnice a obývací pokoj je podlahový systém nevhodný, zvyšuje pohyb prachu a může být příčinou vzniku alergií.

To je jeden z rozšířených mýtů, který nemá reálné opodstatnění.
Porovnejte cirkulaci vzduchu při podokenním radiatoru a podlahovém topení.

Miloslav Stehno:
Já bych šel cestou el. kotle do radiátorů + klimatizace.
Klimatizací se (mimo letního chlazení) dají krásně pokrýt takové ty krátkodobé potřeby (např.: ranní vstávání do práce) na "rychlé teplo".

El. kotel vám zajistí dobrou sazbu, takže i chladit budete levněji...

Nevýhoda: totální závislost na elektřině.

Miroslav Minařík:
Citace: Miloslav Stehno  31.05.2017, 09:36

Já bych šel cestou el. kotle do radiátorů + klimatizace.
Klimatizací se (mimo letního chlazení) dají krásně pokrýt takové ty krátkodobé potřeby (např.: ranní vstávání do práce) na "rychlé teplo".

El. kotel vám zajistí dobrou sazbu, takže i chladit budete levněji...

Nevýhoda: totální závislost na elektřině.

Toto mohu potvrdit.
Naše studio je přesně takto.
Rejnok+voda+Daikin ...

A závislost na elektřině tu je již 8 roků bez problémů.

Oliver Mička:
Citace: Zdeněk Friedrich  30.05.2017, 16:10

Moje známá s manželem se na nějaké výstavě zhlédli ve stropních infra panelech, byli i ve vzorovém domě výrobce panelů a jsou z toho nadšeni. Jelikož provádějí celkovou rekonstrukci RD  z konce padesátých let, včetně podlah, jejich nadšení nesdílím a snažil jsem se jim to rozmluvit (podlahové vytápění). Argumentují tím, že hlavní topení bude v přízemí kamny na dřevo a infráky budou jenom na přitopení + ohřev ložnice a pokoje v patře. Máte někdo se stropními infra panely nějaké zkušenosti, jak se například reguluje teplota, aby to fungovalo? :-\

Takto.
O dve obce vedľa nás je postavený rad novostavieb ktoré sú vykurovane len čisto týmito infrapanelmi.
Každá novostavba ich má 4:
1 veľký 650W-120x60cm
2 a 3 sú stredné veľké - rovnaké 500W-90x61cm
4 - malý na chodbe 200W cca 50x50cm
Rozloha domu je do 80m2( +/- )

Prve moje dojmy pri návšteve boli zmiešane pretože dom bol ešte neobývaný a nevykurovaní
 ::)
Čiže zima a všade a podla toho ako to kúrilo (len priamo pod panelom) som si myslel že zima aj ostane. Ale! Postupom času som zisťoval čo a ako a odpoveď od známej čo tam býva že zatiaľ paráda. (dance) A aj po návšteve u nich bolo to príjemne zistenie že to vykúrilo celý barak bez problémov.
Celý dom je napojený na 3p istič B25/3 a IR panely sú na 2 okruhy istené po B16/1
IR panele sú spínané cez HDO a že stačí to časovo na vykurenie..

Každá miestnosť ma svoj izbový termostat kde si nastaví človek požadovanú teplotu.

IM:
Citace: Oliver Mička  31.05.2017, 20:44

IR panele sú spínané cez HDO a že stačí to časovo na vykurenie..
Každá miestnosť ma svoj izbový termostat kde si nastaví človek požadovanú teplotu.

Žádná tepelná setrvačnost, tak to znamená denně 4 h zimy. Při takových -10 st. venku doma nedobrovolné otužování.  :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana