Preco musi byt v elektromerovom rozvadzaci istic a nie poistka?
Vladimír Přibyl:
A ted uz mi konecne prozradte proc vas ty pojistky trapi, spoustu pravdivych informaci tu jiz zaznelo. Ja osobne bych pojistku v dnesni dobe nemontoval ani kdybych nemel o tematu vubec paru. Tedy pochopitelne ma v urcitych duvodech sve opodstatneni, je to oproti jistici daleko dokonalejsi a spolehlivejsi jisteni, proto ho mate v HDS, nebo v jinych opodstatnenych pripadech, ale montovat jej do el.mer rozvadece jako hlavni jisteni je u mne krok min.30 let zpatky ve vyssi amperazi o 50 v nizsi. Dizkuze je jiste na to aby se diskutovalo , ale v tomto pripade jako distributor bych vam tu pojistku om.... o hlavu, neberte to spatne, ale opravdu jsem jeste nezjistil v cem bude pro vas ta pojiska lepsi.
Lubomír Jindra:
Citace: filmarik plus 22.12.2010, 20:58
Ale u nás sa musí na človeka stále hľadieť ako na potenciálneho zlodeja ...... ktorý iba ........ a ....... (za bodky dosaďte čo uznáte za vhodné,ale slušné to určite nebude)
Kdysi před érou mobilních telefonů mi vyprávěl známý co byl v USA, že když někdo telefonoval a vytočil špatné číslo - tedy omyl, stačilo to nalásit operátorovi a za tento hovor se neplatilo.
Myslíte že by takový systém mohl fungovat v bývalém Československu? o:-)
Ako je vidno vo vašich rozdielnych odpovediach,nie každý v tom má úplne jasno. Asi sa to berie,že je tam istič a hotovo...
Vážený pane, přesné důvody toho či onoho znají jen a pouze distributoři sami a obávám se že není jejich povinností vysvětlovat vám, nebo kterémukoliv elektrikáříčko vi proč to a to musí být tak a tak. Vemte si podmínky smlouvy od svých pojistek nebo od svého poskytovatele internetu, nebo od poskytovatele mobilní sítě kterou užíváte a jděte se ptát proč je ten a ten článek přesně takto postavený, proč to není jinak. Obávám se že s vámi celkem rychle vyběhnou úplně všude. Je to jejich věc a Vy buď berte nebo nechte být. o:-)
Jan Franěk:
Citace: Lubomír Jindra 20.12.2010, 23:08
2. Pojistka PV10 25A gG vypne při proudu 111A za 1,8s, kdežto u jističe zareaguje zkratová spoušť a jistič B25A tak vypne při stejném proudu už za 0,011s.
Distributoři nechtějí nechat síť "týrat" třeba kvůli ostatním odběratelům a životnosti. Prostě je to rozumné.
jeden z důvodů
Další je samozřejmě "rychlost nápravy" po výpadku hlavního jističe. Další zřejmou jistotou je již zmiňované složité obcházení rezervovaného příkonu pro RD, nebo byt, oproti pojistkám.
Nechápu stále vaše pochybnosti. Kdysi jsme také měli pojistkouvou skříňku plnou pojistek. Dnes tam máme pouze jističe a pochybuji, že by někdo vzpomínal na nebezpečnou výměnu pojistek. (několikrát se mi rozpadnul porcelán v ruce) Nahodit jistič dokáže bezpečně v podstatě i starší děcko, narozdíl od pojistek.
Když by vám vypadla pojistka na přívodu, tak místo prostého nahození jističe čekat, až poruchová služba objede půl okresu, který volal před váma. Také by distributor zřejmě musel posílit své řady a platil by za výjezdy nemalé částky. To by jistě přenesl i na nás.
Stačí?
IM:
Při nepřímém měření ( tr. do výkonu 630 kVA) na nn požaduje ČEZ v rozvodnici měření (netýká se r.d.) v napěťovém obvodu zapojený pojistkový odpínač. Důvod je na snadě. Omezit zkratový proud, aby nebyl elektroměr natvrdo přímo na přípojnicích.
Takže někdy se pojistky hodí.
Milan Hudec:
Žiaden istič nemením. Len sa pýtam prečo tam musí byť istič a nie poistka. ZSE technik mi nechcel odpovedať. Pritom ak existuje jasná odpoveď,mohol ju predsa kľudne vysvetliť....
Ako je vidno vo vašich rozdielnych odpovediach,nie každý v tom má úplne jasno. Asi sa to berie,že je tam istič a hotovo...
Jsem přesvědčen, že lidé zde v tom jasno mají úplně.
Osobně si myslím, že je to kvůli obavám rozvodných závodů o maso v lednicích obyvatel - náhradní pojistka není vždy po ruce.
Jako jistící prvek bych navrhoval jističe bez zkratových spouští či s možností jejich nastavení - viz Německo, či Rakousko.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana