Jak se chová vaše tělo při zásahu elektrickým proudem?

<< < (4/5) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Já bych řekl, že původní příspěvek upozorňuje na skutečnost, že stačí velmi málo, abychom se dostali do průšvihu. Historky o tom, jak se zkouší napětí nasliněným prstem a příběhy o tom, kdo jakou "prdu" inkasoval slýchávám u piva často. O lidech, pro které to byl zážitek poslední se pak dozvídám na školení bezpečnosti práce.

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  11.12.2010, 19:26

Na školeních Ing.Honys vždy říkával že v začátcích zkoumání průchodu proudu tělem a nasazení chráničů zkoušeli vše svým vlastním ...
Už při 7-8 mA to podle jeho výkladu byla taková "prda" že si sedl a pomalu nevěděl jak se jmenuje !

Nevím, jestli to zkoušel Ing. Honys, ale mám video s těmito pokusy, které na sobě páchal jakýsi prof. Bieglemeier (údajně spolutvůrce RCD).
Jestli si pamatuji, tak si do sebe pouštěl různě velké proudy, různými směry (ruce mezi sebou, ruka-noha, nohy ve slané vodě...) a ještě si u toho nechal snímat EKG křivky.  :o

Bohužel to mám jen na VHS, takže ukázkou nemohu sloužit.  :-\

Jan Alin:
Citace: Kamil Novák  12.12.2010, 21:17

Bohužel to mám jen na VHS, takže ukázkou nemohu sloužit.  :-\

O tom jsem jen slyšel ale neviděl jsem to, byl to Rakušan. Pokud by byl zájem, mohu VHS přehrát na DVD.

Kamil Novák:
Citace: Jan Alin  12.12.2010, 21:56

O tom jsem jen slyšel ale neviděl jsem to, byl to Rakušan. Pokud by byl zájem, mohu VHS přehrát na DVD.

Mám dojem, že se mělo jednat o Švýcara, ale to je jedno.

Ohledně převedení na DVD a publikování je malý problém. Budu k tomu muset získat souhlas člověka, který mi nahrávku před mnoha lety poskytl.
Dostal jsem ji s tím, že ji mohu používat při školeních elektrikářů, ale o nějakém masovém zveřejnění se nemluvilo.  :-\
V té době byl totiž Internet v Československu dost cizí slovo.  ;)

Peter Svatý:
No naposledy som dostal "šupu" cez cievku stykača. Hľadal som nieakú poruchu. Prešlo to cez ruky a hlavu opretú o rám skriňového rozvádzača. Počul som ako mi zuby zacvakali. Po tom som si musel chvíľu sadnúť, ale našťastie sa to obišlo bez následkov (teda podľa mojích pozorovaní - iba manželka občas máva iný názor  ;D).
A to si myslím že som opatrný dosť. Ako vidno opatrnosti nie je nikdy nazvyš.
Horšie ale dopadol tento: http://www.drsnysvet.cz/indicky-elektrikar/
 (zle) Neviem kde som to videl - možno aj tu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana