Jak se chová vaše tělo při zásahu elektrickým proudem?
Michal Kříž:
O účincích proudu na lidský organismus
Víte, jak reaguje lidské tělo vlivem průchodu proudu? Při jaké hodnotě proud pocítíme? Víte, že při 10mA už nemusíte držený předmět pustit? Impedance lidského těla má převážně charakter činného odporu. Malý podíl kapacit je obvykle zanedbatelný. Velikost odporu přitom závisí na dráze proudu lidským tělem. Hodnota impedance kůže naproti tomu závisí na řadě vnějších činitelů. Těmi jsou napětí, kmitočet, doba průchodu proudu a ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jak se chová vaše tělo při zásahu elektrickým proudem?
Kamil Novák:
Vzhledem k léty vypěstované ostražitosti neměl žádný z těchto případů doposud fatální následky. (dance)
Takže se situace, kdy ke kontaktu dojde, zatím omezily pouze na nadávání, sakrování a jiné hlasové projevy nevole. ;)
Vít Rotrekl:
Citace: Kamil Novák 09.12.2010, 09:09
Takže se situace, kdy ke kontaktu dojde, zatím omezily pouze na nadávání, sakrování a jiné hlasové projevy nevole. ;)
Ano, taky pozoruju tuto souvislost. Když dostanu pecku tak se sustí centrum řeči se zásobou neslušných výrazů ;D
Pavel Horský:
Z jara jsem byl na Ořechu u Prahy zmapovat terén před návrhem PD pro napájení nafukovací haly. Zaparkoval jsem kousek od přípojkové skříně s tím, že manželka, která se mnou jela na výlet zůstala sedět v autě a pozorovala, co dělám. Otevřel jsem dvojkřídlou skříň, zkontroloval její stav a při jejím zavírání jsem zjistil, že první křídlo nejde zavřít. Byl zatuhlý zámek. Tak mě nenapadlo nic lepšího, než že jazýčku zámku pomohu ručně. Přibouchl jsem křídlo a strčil prsty za jeho okraj.......no to byla bomba až mi vylétla nudle. Šáhl jsem si přímo na hliníkové sběrny. No vůl jak má být! Manželka dodnes vypráví, že jsem čuměl jak vyoraná myš a nadávky by prej nesnesl žádný papír. Jedno vím ale jistě, už mě nikdy nic takového nenapadne. :D
Miroslav Minařík:
Každý elektrikář v praxi dostal určitě bezpočet zásahů.
Když jde pracovat na elektrickém zařízení podvědomě tuší do čeho jde.
A podle toho se chová. Obléká, používá nářadí, zajištuje zařízení nebo pracuje s dalšími osobami.
Nejhorší případ je překvapení, nepřipravenost .
P.S. Nadávky jsou v takovém případě již jakýmsi koloritem ... (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana