Jak vypočítat jištění jednotlivých obvodů?

<< < (5/6) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  10.12.2010, 13:00

Já bych řekl že více spolků je více vedoucích a z toho mála co jsem poznal nebo slyšel si myslím že o to jde. Určitě je mezi lidmi co se o něco podobného snaží také mnoho poctivých ale ti v tom mumraji bohužel zcela zapadnou protože se snaží víc dělat než mluvit. Je to velice podobné politické scéně.

A ti vedoucí jsou placení z čeho?  - to prostí elektrikáři chtějí ze svého platit co nejvíc vedoucích?

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec.  10.12.2010, 13:04

A ti vedoucí jsou placení z čeho?  - to prostí elektrikáři chtějí ze svého platit co nejvíc vedoucích?

To nevím, já v žádném takovém spolku nejsem a dokonce si myslím že někteří ani placení přímo nejsou. To ovšem neznamená že z toho nemohou mít nějaký prospěch ať už oprávněný nebo neoprávněný, nezávidím jim to tak ani tak. Když se objeví něco nového tak si zkusím získat informace jestli nemá cenu se o něco snažit a zatím jsem neobjevil nic co by za to stálo.

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  10.12.2010, 13:12

To nevím, já v žádném takovém spolku nejsem a dokonce si myslím že někteří ani placení přímo nejsou. To ovšem neznamená že z toho nemohou mít nějaký prospěch ať už oprávněný nebo neoprávněný, nezávidím jim to tak ani tak. Když se objeví něco nového tak si zkusím získat informace jestli nemá cenu se o něco snažit a zatím jsem neobjevil nic co by za to stálo.

To mají elektrikáři pěkně uzavřený kruh.
Čím si členové zvolí více vedoucích, tím se budou mít tito mezi sebou méně rádi a tím méně toho prosadí pro prosté elektrikáře, kteří na toto tak nebo tak doplácejí, ale je to jen můj selský názor, třeba to funguje jinak.

Dobiáš Miroslav I.:
Ačkoliv to s výpočty jištění moc nesouvisí, odpovím na položené otázky.

Citace: Milan Hudec.  10.12.2010, 12:28

Já v žádném klubu elektrikářů nejsem ani jsem se o tuto problematiku nikdy nezajímal, tak se možná zeptám blbě, ale.

Proč je v republice tolik elektrospolků?
Jaké jsou jejich pravomoci?
Jaké jsou výhody/povinnosti být členem jednoho z nich?
To jsou na tom elektrikáři v Česku tak dodbře, že mohou tříštit síly?

Tolik všelijakých spolků bych osobně čekal u alchymystů nikoli v oboru v kterém se ke správnému řešení lze dopočítat pomocí základních jednotek SI, přičemž všem spolkům to musí vyjít stejně.

ad 1. Za komunistů se povídal vtip: Policajti (tehdy VB) budou mít nová auta. Budou 1m dlouhá a 5m široká. Proč? No protože chtějí všichni sedět v první řadě.

ad 2. Žádné obecně použitelné, pouze v rámci svých stanov.

ad.3 Výhody nic moc, povinnosti platit příspěvky.

ad.4 Nejsou na tom dobře.

ad 5 Souhlasím s Vámi, pro elektrická zařízení to řeší průkaz bezpečnosti. /viz dřívější diskuse/

pro pana Horálka: Pokud se ještě ozvete, zkuste popsat Vaše odborné vyučování, co vás vlastně ve škole učí? (případně někdo jiný)

Jan Franěk:
Citace: Dobiáš Miroslav I.  10.12.2010, 19:36

ad 1. Za komunistů .............. a tak dále

1- To se mi nezdá. Znám několik kvalitních kolegů, co se snaží něco udělat pro ostatní, ale funkce je nezajímají

2- Tady mohu jedině souhlasit

3- No, jestli možnosti slev na nákup materiálu, nářadí, měřáků a předplatného časopisu ELEKTRO, dále možnost konzultací a třeba i připomínkování norem, nebo možnost podílet se na tvorbě nových předpisů je málo, tak opravdu nevím, co více můžeme nabízet svým členům. (Český elektro svaz)

4- Nejsou. jde o to, že prozatím neexistuje bohužel žádná profesní organizace, která by dokázala sjednotit malé organizace a vystupovat navenek jednotně. (UE-ČR bohužel jen existuje, účastní se jednání, ale nedokáže ani podat zprávu členům o tom, jak to probíhalo, nebo dopadlo)

5- Podle mne je průkaz sice hezká myšlenka, ale žádné výpočty nemohou nahradit měření skutečného stavu zařízení. A navíc seznam potřebných dokladů pro uvedení elektroinstala cí do provozu přece máme.

A k otázce.  Zadání je trochu nejasné. Jestli máte spočítat velikost jištnění jednotlivých okruhů, tak máte jistě připraveny i nějaké zadání. Průřezy, odpory vedení, délku vedení, uložení a tak podobně. Bez tohoto to asi nepůjde.
A navíc se mi nezdá, že by vám někdo dal tento úkol, kdyby předtím neučil způsob výpočtů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana