Jak vypočítat jištění jednotlivých obvodů?

<< < (4/6) > >>

IM:
Citace: Dobiáš Miroslav I.  09.12.2010, 18:37

Neděkujte nemáte moc za co. Ze žádných uvedených příspěvků  není patrna odpověď na váš dotaz. Snad s vyjímkou odkazu na příslušnou normu.  To však nestačí. V současné době skutečně při návrhu zařízení ( i v domku) musíte provést výpočty, kterými prokážete bezpečnost tohoto zařízení.

Nevím, proč nutíte tazatele, aby v podstatě přepočítal několik norem. On neví jaké kabely a jištění má použít pro světlo a zásuvky a vy po něm chcete, aby řešil parametry sítě v místě připojení. Lze se oprávněně domnívat, i když to v dotazu není uvedeno, že toto nebylo zadáno.

Dobiáš Miroslav I.:
Citace: Kamil Novák  09.12.2010, 18:57

A já už myslel, že průkazky máme, alespoň pro letošek, za sebou. Takže znovu dokola?  >:D

Z debat, které jsme zde na toto téma již párkrát absolvovali usuzuji, že je to silná káva nejen pro studenty. :(

Souhlas. Jestli je zde uváděné zadání opravdu celé, tak by mne zajímalo řešení pana profesora. :-\

Ale nebojte se pane Novák, průkazky máme za sebou, osoby bez elektrotechnic kého vzdělání tomu nemohou rozumět, elektrotechnic i tomu rozumět nechtějí, nyní je na tahu stát, tedy Ministerstvo práce a soc. věcí, případně TIČR, nebo někdo jiný, možná ČKAIT. Zajímavý bude možná i výsledek z konference pod vedením FCC Public. Ale jak jsem zhlédl projev Ing. Doubalíka, nezdá se mně, že by to bralo správný směr.

Silná káva to samozřejmě je, nikdy jsem netvrdil, že to bude snadné.

Na školách by to ale měli vědět.

Citace: Milan Illek  09.12.2010, 20:53

Nevím, proč nutíte tazatele, aby v podstatě přepočítal několik norem. On neví jaké kabely a jištění má použít pro světlo a zásuvky a vy po něm chcete, aby řešil parametry sítě v místě připojení. Lze se oprávněně domnívat, i když to v dotazu není uvedeno, že toto nebylo zadáno.

Otázka zněla: Jak vypočítat jištění jednotlivých obvodů. Vašemu příspěvku nerozumím. Ale ve svém příspěvku naznačuji, jak řešit parametry za místem připojení.

Kamil Novák:
Citace: Dobiáš Miroslav I.  10.12.2010, 11:25

Zajímavý bude možná i výsledek z konference pod vedením FCC Public.

Zvláštní zajímavost odtud asi nepřijde.  (no)
TIČR v podstatě ukázal elektrotechnic ké veřejnosti zvednutý prostředníček  :P, zástupci ostatních přítomných sdělili tu více, tu méně zajímavé postoje.
Výsledkem je, že se všichni shodli, že si hrají na svých skupinových a regionálních písečcích, uznávají že pro dosažení nějakého posunu je zapotřebí hlavně jednotný postup vůči těm, kteří určují pravidla "od stolu",  ale jak k té jednotě dospět, na tom shoda nepanuje.  (box) Snad zatím.   :-\

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  10.12.2010, 12:14

Zvláštní zajímavost odtud asi nepřijde.  (no)
TIČR v podstatě ukázal elektrotechnic ké veřejnosti zvednutý prostředníček  :P, zástupci ostatních přítomných sdělili tu více, tu méně zajímavé postoje.
Výsledkem je, že se všichni shodli, že si hrají na svých skupinových a regionálních písečcích, uznávají že pro dosažení nějakého posunu je zapotřebí hlavně jednotný postup vůči těm, kteří určují pravidla "od stolu",  ale jak k té jednotě dospět, na tom shoda nepanuje.  (box) Snad zatím.   :-\

Já v žádném klubu elektrikářů nejsem ani jsem se o tuto problematiku nikdy nezajímal, tak se možná zeptám blbě, ale.

Proč je v republice tolik elektrospolků?
Jaké jsou jejich pravomoci?
Jaké jsou výhody/povinnosti být členem jednoho z nich?
To jsou na tom elektrikáři v Česku tak dodbře, že mohou tříštit síly?

Tolik všelijakých spolků bych osobně čekal u alchymystů nikoli v oboru v kterém se ke správnému řešení lze dopočítat pomocí základních jednotek SI, přičemž všem spolkům to musí vyjít stejně.

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec.  10.12.2010, 12:28

Tolik všelijakých spolků bych osobně čekal u alchymystů nikoli v oboru v kterém se ke správnému řešení lze dopočítat pomocí základních jednotek SI, přičemž všem spolkům to musí vyjít stejně.

Já bych řekl že více spolků je více vedoucích a z toho mála co jsem poznal nebo slyšel si myslím že o to jde. Určitě je mezi lidmi co se o něco podobného snaží také mnoho poctivých ale ti v tom mumraji bohužel zcela zapadnou protože se snaží víc dělat než mluvit. Je to velice podobné politické scéně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana