Může se u spotřebiče tř. II vyměnit pouze vidlice?
Kamil Novák:
Citace: Michal Lužný 08.12.2010, 23:28
Aspoň ta čokoláda, u nás si borci z východu poradili s přerušeným vodičem za vidlicí následovně, račte si všimnout i odlehčení od tahu: ;D
Hezké řešení. ;D
Již jsem tento způsob viděl, ale ten byl dotažen skoro k dokonalosti tím, že vše bylo zalito (opatláno) silikonem. Šlo o originální přívod k chladničce "sdělano v CCCP". (zle)
RadekBeč:
Citace: Michal Lužný 08.12.2010, 23:28
Aspoň ta čokoláda, u nás si borci z východu poradili s přerušeným vodičem za vidlicí následovně, račte si všimnout i odlehčení od tahu: ;D
To je krásný (zle), neměli by si to patentovat? Problém je, že těm chytrákům co vymýšlí takové věci se ve většině případů nic nestane.... :'(
František MIKO:
Může si elektrikář doma vyrobit prodlužovák, když ho pak nechá zrevidovat? Já totiž slyšel, že se PP nesmí vůbec ani opravovat, natož potom si je doma vyrobit. Považuji to sice za hloupost, že si nemůže ani revizák opravit vlastní PP, ale - no jak je to?!
(poklona) za odpověď - F.MIKO :(
Jiří Schwarz:
Citace: František MIKO 19.08.2011, 04:40
Může si elektrikář doma vyrobit prodlužovák, když ho pak nechá zrevidovat? Já totiž slyšel, že se PP nesmí vůbec ani opravovat, natož potom si je doma vyrobit.
To není dotaz hodný "elektrikáře" nebo dokonce revizáka...
Odborník hledá "pravdu" v zákonech, normách, údajích od výrobce,...
Faktem je, že na toto téma asi jednoznačná a jednoduše formulovaná "pravda" neexistuje.
Vezmete zásuvku, vidlici, kabel, zapojíte a v tu chvíli jste se stal výrobcem, který by v souladu se zákonem 22/1997 Sb. měl na svůj výrobek vystavit Prohlášení o shodě. Když to "dokážete", není problém...
Ale "výroba" jednoho kabelu tak, aby byl v souladu mj. s ČSN 34 0350, ed.2, bude asi o dost dražší než kabel hotový. (norm)
Pokud jde o opravu, je zajímavá definice v ČSN 33 1600, ed.2. I když je to "opět" problém spíše pro právníka než pro elektrikáře správně v praxi prezentovat myšlenku normotvůrce (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana