Může se u spotřebiče tř. II vyměnit pouze vidlice?

<< < (10/11) > >>

Fuk Tomáš:
To by souhlasilo - prodlužovák je elektrické zařízení ve smyslu NV 17/2003 Sb. a tudíž se na něj vztahuje povinnost označení CE, pokud splňuje ČSN (za absence EN či IEC norem).

Dotyčné NV se ovšem nevztahuje na vidlice a zásuvky pro domovní použití, tudíž je - z pohledu české legislativy - ponecháno na libovůli výrobce, zda označení CE použije nebo ne. Zakázáno to není.

Pokud někdo víte o českém zákonu, který by to zakazoval, tak mě opravte.

Václav 3:
Citace: L. Vaněk  05.12.2010, 19:13

2pólové vidlice i spojovací zásuvky o kterých se zmiňuje pan Rajmont prodává GES Electronic, vidlici za 34 Kč, zásuvku za 28 Kč. Mám je doma a nezdá se mi, že by byly nekvalitní, pokud prodejce nezměnil dodavatele.
Ale  k těm starším  se vodiče pájely, tyto nové mají konektory, takže asi změnil.  

Tyto vidlice znám, setkal jsem se s nimi i v případě nových výrobků, kde byly použity místo flexošnůry, což považuji za nevhodné. Při použití jako náhradní díl  bych už tak skeptický nebyl, vidlice je po sestavení již nerozebirateln á a pokud je použita  u přístroje, kde není přetížena (2,5A ,  tj. asi 550W) např. TV ,  video, DVD a pod. není  v principu co řešit.  Rozhodně ji však nepovažuji za vhodnou k vysavačům, vrtačkám, bruskám a ostatnímu el. ručnímu nářadí, protože tam obvykle nevyhoví povoleným proudem a o mechanických vlastnostech již ani nemluvím. Tam by měla být použita šňůra s vidlicí, která se v německy mluvících zemích nazývá "konturstecker" je robustnější a určená pro 10/16A.

P.S. Problém, že tuto vidlici někdo dokáže opět rozebrat i když k tomu není primárně určena bych nebral jako rozhodující, protože už jsem viděl také nožem rozříznutou flexo vidlici, do které někdo zapojil jinou šňůru a celek pak slepil lepidlem na PVC určeným na opravy dětských nafukovacích hraček. Různí šťouralové jsou nepřekonatelní a udělat vše na 100% idiotenfest prostě nejde.

Milan Hudec:
Citace: Václav 3  08.12.2010, 08:04

Tyto vidlice znám, setkal jsem se s nimi i v případě nových výrobků, kde byly použity místo flexošnůry, což považuji za nevhodné. Při použití jako náhradní díl  bych už tak skeptický nebyl, vidlice je po sestavení již nerozebirateln á a pokud je použita  u přístroje, kde není přetížena (2,5A ,  tj. asi 550W) např. TV ,  video, DVD a pod. není  v principu co řešit.  Rozhodně ji však nepovažuji za vhodnou k vysavačům, vrtačkám, bruskám a ostatnímu el. ručnímu nářadí, protože tam obvykle nevyhoví povoleným proudem a o mechanických vlastnostech již ani nemluvím. Tam by měla být použita šňůra s vidlicí, která se v německy mluvících zemích nazývá "konturstecker" je robustnější a určená pro 10/16A.

P.S. Problém, že tuto vidlici někdo dokáže opět rozebrat i když k tomu není primárně určena bych nebral jako rozhodující, protože už jsem viděl také nožem rozříznutou flexo vidlici, do které někdo zapojil jinou šňůru a celek pak slepil lepidlem na PVC určeným na opravy dětských nafukovacích hraček. Různí šťouralové jsou nepřekonatelní a udělat vše na 100% idiotenfest prostě nejde.

Vidlice se již kdysy měnily na fénech v kadeřnictvích, protože ty originál měly tenké kolíky a při provozu vypadávaly ze zásuvek, použity byly 2pólové s ochranným kontaktem, který zůstal nezapojený, přičemž šroubky se alibisticky zakapával barvou.

Fuk Tomáš:
Citace: Václav 3  08.12.2010, 08:04

Problém, že tuto vidlici někdo dokáže opět rozebrat i když k tomu není primárně určena bych nebral jako rozhodující, protože už jsem viděl také nožem rozříznutou flexo vidlici, do které někdo zapojil jinou šňůru a celek pak slepil lepidlem na PVC určeným na opravy dětských nafukovacích hraček.

To jsem viděl nedávno kouzelnější bastl, a v rukou profesionálů.
Přišli hoši zapojovat domácí telefony, vybaveni vrtačkou (tř. II).
Flexo vidlice rozkuchnutá nožem, a ulámaný jeden vodič napojený čokoládou  :D

Michal Lužný:
Aspoň ta čokoláda, u nás si borci z východu poradili s přerušeným vodičem za vidlicí následovně, račte si všimnout i odlehčení od tahu:  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana