Může se u spotřebiče tř. II vyměnit pouze vidlice?
RadekBeč:
Mohu při rozbití vidlice na spotřebiči tř.II ji vyměnit anebo se musí vyměnit celá nová šňůra?
Anebo spíš jaký na to máte názor? Lepší nová vidlice než nebezpečná atp.
Milan Hudec:
1.existují výměnné vidlice pro toto určené, kvalita výsledku odpovídá zemi původu - nic moc, alespon jsem se s kvalitní nesetkal
2.výměna za vidlici s ochranným kolíkem má také svoje ctitele (i když je dle normy nepřípustná - nikdy jsem nepochopil proč), nicméně cena takové vidlice odpovídá ceně nové šnůry
3. takže já bych měnil šnůru
Lukáš Rotrekl:
Bych se na to podíval a vyměnil, co bude technicky jednodušší. U některých zařízení tř. 2 to není tak jednoduchý vyměnit "jen" šňůru.... Takže to co bude menší násilí.
Osobně si myslím, že nechat nezapojený kolík (resp. zdířku pro kolík) ve vidlici není problém....
Zdenek2752:
Vyměnit celou šňůru je někdy opravdu "těžký porod". Doposud jsem neslyšel rozumný důvod proč norma nepřipouští napojit zástrčku. Ve své praxi v podniku normu dodržuji, ale je mi to proti srsti.
Milan Hudec:
Citace: Zdenek2752 05.12.2010, 16:30
Vyměnit celou šňůru je někdy opravdu "těžký porod". Doposud jsem neslyšel rozumný důvod proč norma nepřipouští napojit zástrčku. Ve své praxi v podniku normu dodržuji, ale je mi to proti srsti.
Souhlas
Ona celá ta norma na pohyblivé přívody je nějaká divná.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana