Jak zajistit selektivitu jištění v instalaci RD?
Jan Franěk:
Jarda Hasala. (dance)
Ano, to je přesně o tom. Ale nestálo to úplné minimum. Navíc byly krky a také větší rozvaděč, s trochou práce. Investice sice o málo větší než minimální, ale v budoucnu ušetřila pěknej ranec.
Také jdu touto cestou. Většina investorů si nechá poradit, když vidí rozumné argumenty. Pak je ani nemrzí nějaká kačka navíc. Naopak.
Ovšem cesta - já vám to udělám úplně nejlevněji - není právě tou nejlepší pro budoucnost. Jak už bylo i řečeno, může to být i na úkor bezpečnosti (ale nemělo by být) a nic na tom nemění honění impedamce a selektivity jištění. To je v podstatě jen taková třešínka na dortu. Hlavní gróó všeho spočívá v těch úplných maličkostech a každodenní rutině elektrikářské práce. Právě na tom se většinou pozná ten pravej řemeslník.
Ale to už je na jiné téma.
Lubomír Jindra:
Citace: Jan Franěk 21.11.2010, 20:36
Jen do toho. Jen si nejsem jistý, jestli tato cesta je právě ta nutná a rozumná. Spíš jsem přesvědčen o opaku. Potkávám se s tím pomalu denně. To co je levné, většinou za moc nestojí a nakonec to vyjde dráž, než rovnou kvalitní a definitivní řešení. Ale většinou se na to příjde pozdě.
Ještě jedna zkušenost. Když někomu vyhovím a provedu minimalistický zákrok, tak se to většinou obrátí proti mě, hned během prvního vypadnutí jističe, ať už k tomu byl důvod jakýkoliv. Do té doby budete králem a poté, navíc když investora poštengruje nějakej kámoš z hospody, už jen zlodějěm.
Radím- s tímto hlavně opartně a vše sepisovat a nechávat podepsat.
Naprostý souhlas (jednicka)
Jaroslav Hasala:
Moje osobní zkušenost je taková, že pokud zákazník trvá na co nejnižší ceně za každou cenu a není s ním rozumná řeč, potom je vhodné zvážit, jestli vůbec do takové zakázky jít, protože pravděpodobnos t dalších komplikací je velmi vysoká.
Marťas poslední:
Vážení,
dík vám za vaše odpovědi a názory, co jsem potřeboval jsem se dozvěděl a jsem rád za vaši konstruktivní kritiku. Ta je vskutku prospěšná. Přeji vám pěkný den a já situaci ještě zvážím a uvidím, kde najdu průnik mezi představami majitele a rozumnými možnostmi.
Vypadá to tak, že rekonstrukci domu přečká pouze přípojka a zbytek se udělá časem skutečně nový. A takovým způsobem, aby člověk mohl klidně usnout.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana