Může elektrocentrála pracovat paralelně se sítí rozvodných závodů?
Petr Doležal:
To Zaremba:
Předpokládám, že to co popisuje kolega Rajmont není váš případ. Jen pro zajímavost, jak se ta centrála startuje? Není to na špagát?
K soudobosti jen tolik, že se nevolí, ale vychází z vlastností a způsobu provozu připojených spotřebičů.
Jan Kelbich:
Elektrocentrál a běžně jen tak sama od sebe nemůže pracovat paralelně s jiným zdrojem, na to by buď musela být "dost chytrá", jak o tom píše pan Rajmont, nebo by se to muselo řešit nějakým dalším přídavným (a dosti netriviálním) zařízením. Jen tak jí "přicvaknout" na síť prostě nejde, jste na střídavé síti. Ostatně pokud vím, toto rozvodné závody dost odmítají (viz. problémy s FV a ostrovním režimem).
K těm výkonům - všechny Vámi uvedené spotřebiče najednou neutáhne. Záleží, jak již bylo uvedeno, záleží na
soudoboosti a příp. na opatřeních, aby k překročení soudobosti nedošlo.
A navíc myslím, že benzinová elektrocentrál a není vhodná pro dlouhodobý výpadek (týden). Pokud se nepletu, tak do benzínových je možné doplňovat palivo pouze v klidu a za chladného stavu.
František Šohajda:
Musíte zabránit tomu, když bude někdo pracovat na venkovním rozvodu /rozvod distributora/ aby nedošel k úrazu..!
Pokud se jedná o restauraci,musíte mít projekt a ještě schválený Vaším distributorem ....
Nesmíte nic dělat jen tak.....Pak když někoho "uškvaříte" na vodičích od distributora ? nebude vám restaurace k ničemu.... >:( :(
Jsou to různé blokovací zařízení konkrétně u tohoto zařízení min. 2!!/Mechanická a elektrická/
Peter Kentoš:
Pri nových diesel-agregátoch (DA) je to jednoduché treba ich zapojiť do série s napájaním zo siete. Pri výpadku siete, DA automaticky nabieha a zároveň sa galvanicky odpája od siete, tzn. že dodáva el. energiu pre zariadenia a nie naspäť do siete. Na podobnom princípe fungujú aj záložné zdroje UPS akurát s omnoho menším reakčným časom.
Netreba zabudnúť pri návrhu rozvádzača pre použitie spínača pre možné vyblokovanie DA (ručný režim) pre opravy resp. údržbu DA.
Pri starších DA to funguje obdobne akurát treba zabezpečiť prostredníctvo m stykačov odpojenie napájaných rozvodov od siete (pri výpadku) a znovunapojenie k sieti (po nábehu siete).
Tak to aspoň chápem ja. Pokiaľ sa mýlim, opravte ma.
Petr Hasil:
Jsem laik, ale: Co když odpojím přívod od sítě a napíchnu na přívody k jističům centrálu? To mám rozvodné závody z krku, ne?
No, ale 4kW centrála je strašně málo. Já používám dvě 2,2 kW a 9kW. Menší, ta je na osvětlení, větší na zbytek. Neslouží pro potřebu v pohostinství ale prostě se do ní občas zapojuje kuchyňské zařízení a to žere. Taková lednička,konvice,mikrovlnka, mrazák, osvětlení, ventilátory, podle mne 4kW fakt málo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana