Je definice VTZ opravdu nejasná?

<< < (3/4) > >>

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Alin  06.11.2010, 15:15

Tak koukám že se nic nezměnilo ani nevyjasnilo.

Možná by se dalo namítnout že elektroměrové rozvaděče nic neodebírají, je to pouze místo kde dochází k měření. Elektřina se rozvádí od zdroje až ke spotřebiči, to je rozvod a spotřebič ji odebírá a mění na energii jinou.

Tuto větu píšu jen pro úvahu a nijak nemíním tenhle duh vysvětlení legislativního nedostatku prosazovat. V zásadě je mi jedno jak ale už by to tvůrci té vyhlášky měli oficiálně rozlousknout, nebo jim ten zmatek kolem vyhovuje?

Nejasnost diskutovaného pojmu VTZ určitě někomu vyhovuje,kdo by to tak mohl být ......hádejte třikrát.

František Šohajda:
Hlavně se  za stanovisko inspekce může hodně platit!
Pokud přijdou jednou a zjistí všechno v pořádku,bude to podle vyjádření kolegů nějaký ten tisíc..
Pokud budou chodit opakovaně,protože el. zařízení nebude odpovídat jejich přesvědčení tak se může poplatek "vyšplhat" do výše několika desítek tisíc Kč.! :'( :'(
A s tím málo kdo počítá při výpočtu ceny instalace! :-\ Platí zhotovitel !Jednoznačně!
Vyhláška 73 se může někdy hodně prodražit, záleží na zhotoviteli el. instalace  a potažmo projektantovi. . ?

Zvlášť se musí na speciálním formuláři požádat o zahájení montáže a dalším specifickém formuláři se zase žádá o inspekci při dokončení montáže....!
Od 1.6.2010 už dnes se podle bodů vyhlášky 73 musí žádat.
Podobná vyhláška jakou máme my elektrikáři, má do konce roku vyjít pro ostatní VTZ obory /plyn,výtahy,
tlaky/ ...Uvidíme jakou ji budou mít kolegové???

Štefan Beláň:
Citace: Lubomír Jindra  03.11.2010, 22:58

Podle mě je logický výklad pouze jeden:

pro výrobu - elektrárny....
přeměnu - rozvodny, transformovny. ...
přenos - přenosové sítě vn a Vvn
rozvod a odběr - distribuční sítě nn, přípojky, elektroměrové rozvaděče
elektrické instalace - elektrické instalace v budovách atp.
jasná logická posloupnost  :)

TO: Jindra

Podle mne je také logický výklad jenom jeden, a to ten, který uvádíte Vy.   (jednicka) (poklona)

Jan Alin:
Citace: Štefan Beláň  09.11.2010, 19:24

Podle mne je také logický výklad jenom jeden, a to ten, který uvádíte Vy.   (jednicka) (poklona)

Kéž by to takhle jasně a jednoduše dokázali říct i tvůrci vyhlášky a ukončit tím nejasnosti. Ať už platí toto nebo ať je VTZ vše ale hlavně ať je to jednoznačné.

František Šohajda:
Když se sejdou na jednání 2 advokáti-většinou mají 3 názory... ;D ;D >:D
To samé platí i u VTZ....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana