Je definice VTZ opravdu nejasná?
Miroslav Revús:
TO: Jindra, tatahub
Na Slovensku máme podobnú vyhlášku už dlho a podľa vysvetlenia Technickej inšpekcie a Inšpekcie práce (dva úrady) je "premena" elektrickej energie aj jej premena na mechanickú a preto sa úradná skúška robí aj na veľké elektromotory nad 250kW.
Kamil Novák:
Citace: Lubomír Jindra 03.11.2010, 22:58
zase ty revize ručního nářadí...
Vyhláška 73/2010 sb.:
§ 2
(1) Zařízeními jsou zařízení
a) pro výrobu, přeměnu, přenos, rozvod a odběr
elektrické energie a elektrické instalace
Nikde ani zmínka o zařízení pro spotřebu elektrické energie (no)
Tím pádem může být v tabulce a skupinách co chce, ale vrtačka NENÍ "zařízení".
To není tak jisté.
Náhodou jsem se podíval do ČSN IEC 60050-826 (Mezinárodní elektrotechnic ký slovník).
Zde jsou v čl.826-16-01 mezi el. zařízeními zcela jasně uvedeny i spotřebiče! :o
BTW: TIČR byl údajně pověřen vydáním výkladu. To MPSV údajně zrušilo s tím, že upřesnění lze získat pouze dotazy na MPSV.
Tuto informaci mám ze semináře a tudíž nevím jestli je pravdivá nebo jedná-li se pouze o JPP. :-\
Fuk Tomáš:
Argumentace slovníkem (normou) je sice rozumná, ale nemá právní váhu.
"Zařízení" je pro účely vyhlášky definováno tak jak je v ní definováno, a to (v mezích vyhlášky) přebíjí jakoukoli jinou definici, byť třeba přijatou Intergalaktick ou Radou.
m.k.:
Na jakém školení jsem zachytil výklad, že spotřebiče jsou zahrnuty pod tou přeměnou - přeměňuje se tam elen na mechanickou, tepelnou, ... Tak úplně nelogicky to nevypadá, i když na druhou stranu v logickým sledu návazností by spotřebič měl být na konci.
m.k.:
Zase jsem měl rychlejší ruce než hlavu - Na nějakém školení ...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana