Kolik musí mít nově postavený objekt elektroinstalace?
Jan Alin:
Citace: Pavel Horský 01.11.2010, 07:16
Pánové, nevím o čem se tady dohadujete.
Ve dvou schopných lidech, kteří ví co a jak, se dá montáž hromosvodu opravdu zvládnout za 1/2 dne a za tím si stojím, neboť hromosvody sám montuji.
Do tohoto času samozřejmě nezahrnuji nahlédnutí do PD, nákup materiálu a další omáčku potřebnou k provedení úspěšné realizace.
Zde je řeč o čistém času montáže na místě stavby.
Původní tvrzení p.Hájka bylo ovšem "Na RD domku trvá hromosvod max. 1/2 dne, pokud ho děláte v 2 lidech, tedy jeho nadzemní část." Zní to podobně ale až se sem dostane potenciální zákazník tak si zapamatuje že rodinný domek má hotový hromosvod za max.1/2 dne. Možná dobré pro prodej materiálu ale špatné pro realizaci protože tam již není ani zmínky že je to čistý čas montáže na místě.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 01.11.2010, 08:22
Ale ten materiál, pokud mne hromosvody živí, tak mám na autě v provedení nerez a poměděný nerez na dva až tři takové domy.
U nás máte ten materiál v autě jen do půlnoci, pak už ho má někdo jiný a to i v případě že auto parkujete na oploceném dvoře. :(
PetrBily:
Tak moment, chce mi tu někdo tvrdit, že standardní RD 10x10 metrů lze v souladu s ČSN 62 305 ošetřit jen dvěma svody ?
(poklona) za odpověď.
Jan Hájek:
Standardní RD 10 x 10 metrů má obvod 40 m.
Standardní RD, pokud neurčí majitel jinak vychází s největší pravděpodobnos tí v LPL IV.
Po kolika metrech obvodu jsou typicky umísťovány svody v LPL IV. Tabulka 4. ČSN EN 62305-3 ?
Zkuste si už konečně tu normu ke které se vyjadřujete alespoň prolistovat! (norm)
Pavel Horský:
Citace: PetrBily 01.11.2010, 14:26
Tak moment, chce mi tu někdo tvrdit, že standardní RD 10x10 metrů lze v souladu s ČSN 62 305 ošetřit jen dvěma svody ?
(poklona) za odpověď.
A proč ne? Vyjde-li vám LPL IV., pak je vzdálenost mezi svody 20m. Na dům 10x10m jsou to pak dva svody.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana