Kolik musí mít nově postavený objekt elektroinstalace?
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 31.10.2010, 21:32
To co jsem uváděl jsou hodiny práce jednotlivce.
A počítal jste že tam musíte dojet, nastudovat projekt, sehnat materiál, domluvit čas a návaznost prací, ..... a nakonec i uklidit a odjet. Sám nejlépe víte že to je jen zlomek času a to mluvíme jen o přímé montáži nadzemní části hromosvodu přímo na místě.
PetrBily:
Domek 10x10metrů za půl dne a o dvou svodech ? To už máme zpátky starou dobrou ČSN 34 1390 že to spraví dva svody ? Asi mi to uniklo. Asi to byl jenom sen.
Považte, zdálo se mi o hromosvodech vedených co 15 metrů svody, ... fuj, to vám vypadalo "hezky" ... on ten druhý a třetí svod mi stále nešlo napasovat do rohu, aby to oko sneslo ... jak já se v tom snu natrápil ...
Jan Hájek:
Citace: PetrBily 01.11.2010, 05:33
Domek 10x10metrů za půl dne a o dvou svodech ? To už máme zpátky starou dobrou ČSN 34 1390 že to spraví dva svody ? Asi mi to uniklo. Asi to byl jenom sen.
No tak tedy dobré ráno!
Zkuste si normu přečíst, raději víckrát a pak si přečtěte starou ČSN 34 190 a u každého bodu si udělejte poznámku, jak se to řeší v nové normě. To bude teprve legrace.
Pavel Horský:
Pánové, nevím o čem se tady dohadujete.
Ve dvou schopných lidech, kteří ví co a jak, se dá montáž hromosvodu opravdu zvládnout za 1/2 dne a za tím si stojím, neboť hromosvody sám montuji.
Do tohoto času samozřejmě nezahrnuji nahlédnutí do PD, nákup materiálu a další omáčku potřebnou k provedení úspěšné realizace.
Zde je řeč o čistém času montáže na místě stavby.
Jan Hájek:
OK, na nastudování by mohla padnout i 1/2 hodiny. Pokud je dokumentace pro realizaci hromosvodu podle Vyhl. 499/2006 Příloha 2, tak jako tady Daliborova:
http://www.kniska.eu/soubory-obrazky/vzory/daliborova_vzorova_dokumentace_rd
Ale ten materiál, pokud mne hromosvody živí, tak mám na autě v provedení nerez a poměděný nerez na dva až tři takové domy.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana