Kolik musí mít nově postavený objekt elektroinstalace?

<< < (10/17) > >>

Jan Alin:
Citace: Jan Hájek  31.10.2010, 20:07

Na RD domku trvá hromosvod max. 1/2 dne, pokud ho děláte v 2 lidech, tedy jeho nadzemní část. To je zhruba 6-10 tisíc za práci.

Půl dne jsou čtyři hodiny, opravdu za max. čtyři hodiny zvládnete ve dvou udělat nadzemní část hromosvodu?

Vít Rotrekl:
Citace: Jan Hájek  31.10.2010, 20:07

Na RD domku trvá hromosvod max. 1/2 dne, pokud ho děláte v 2 lidech, tedy jeho nadzemní část. To je zhruba 6-10 tisíc za práci.

Myslím že půl dne na hromosvod na RD je dost nereálnej čas, tak 1 den beru. Nějaký to hřebenový vedení, 2 svody... to si myslím že za 1/2 dne nestihnete ve dvou lidech určitě.

A pokud dokážete prodat někomu práci pro dva lidi za 1/2 dne za  6-10 tis. Hmm kloubouk dolů a půjdu pro vás za tyhle peníze hromosvody montovat  ;)

Jan Hájek:
Tady na Elektrika.cz byla reportáž o montáži hromosvodu za cca 3 hodiny ve třech lidech.
Byl jsem zrovna v Brně a chtěl se na jejich práci jet podívat, ale už jsem je nestihl.

Na RD 10 x 10 m s hřebenem v cca 12 m s anténou mám na práci:
10 hřebenáčů a 10 m vodiče to je cca 30 min. čisté práce
Oddálený jímač ,  to je dejme tomu dalších 30 minut, dva svody po střeše o délce 16 m s podpěrami pod betonové tašky je když to přeženu 3 hodiny práce.
Dva svody po zdi z úvazu jsou dohromady 2 hodiny, to samé by padlo na svody po okapových rourách.
Dohromady 6 hodin práce bez přestávky na středním RD s dvěma svody.
 Pokud bych to udělal lépe tak + 5 hodin na dva svody navíc na střeše i po stěně, to už by bylo v LPL I.
Pokud chcete sestavu materiálu s orientační cenou, napište mi.
Je samozřejmé, že pokud střecha nebude standardní a dům taky ne, tak ty časy narostou.

Jan Alin:
Já si říkal že čtyři hodiny ve dvou je jen zlomek toho co je třeba udělat.  ;)

Jan Hájek:
To co jsem uváděl jsou hodiny práce jednotlivce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana