Kolik musí mít nově postavený objekt elektroinstalace?
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin 31.10.2010, 17:26
Pokud by se jednalo o měsíční výplatu průměrnou tak bych to považoval za úspěch a vzhledem k životnosti hromosvodu i za výbornou investici. Jen bych pak litoval projektanty, výrobce materiálů a realizátory, ti by umřeli asi hlady. ;)
Ono i těch pár pitomých skříněk do kuchyně stojí násobky průměrné výplaty.
Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Fric 31.10.2010, 16:27
No mě hromosvody živí,ale na svém domě je nemám a nechci... ;) ;D
Proboha, človíčku, a jak s tím žijete? Děláte něco, čemu sám nevěříte...
Podle toho asi také Vaše práce vypadá - koupil byste si párek od řezníka vegetariána, nebo víno od vinaře abstinenta?
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 31.10.2010, 18:23
Ono i těch pár pitomých skříněk do kuchyně stojí násobky průměrné výplaty.
To je pravda. Když jsem sháněl nábytek namíru do předsíně tak to skončilo tak že jsem si ho vyrobil sám protože to bylo buď strašně předražené nebo strašně nekvalitní.
Fuk Tomáš:
Případně obojí současně ;D
Jan Hájek:
Citace: tomáš buřival 31.10.2010, 15:06
Jen jestli argumenty p. Hájka nejsou zkresleny tím, že ho nejspíš hromosvody živí. Právě takovým lidem dnes vděčíme za to, že zbudování hromosvodu RD (dříve práce na dva až tři dny) dnes stojí tolik, že měsíční výplata nestačí.
Pokud mne něco živí, logicky o tom musím vědět co nejvíce, jinak nemohu být úspěšný.
To co píšete znamená, že vycházíte z informací někoho neúspěšného.
Na RD domku trvá hromosvod max. 1/2 dne, pokud ho děláte v 2 lidech, tedy jeho nadzemní část. To je zhruba 6-10 tisíc za práci. Doporučuji se podívat na současnou, nízkou cenu RD a vydělit jí tou neustále omílanou průměrnou mzdou, to se teprve budete divit. No a pokud použijete kalkulačku, zjistíte, že ochrana před bleskem tvoří skoro až závratné 1- 2% z ceny nemovitosti.
Je jasné, pokud to necháte dělat nějaké nemehlo, že se to prodraží.
Materiálově to na RD vychází stejně. Pokud porovnáte řešení s kvalitním materiálem jako je AlMgSi a nerez, cena není o tolik vyšší než s nekvalitním pozinkem.
Samozřejmě, pokud porovnáte práci dobrého hromosvodáře s kvalitním materiálem s prací pokrývače s materiálem, který není hromosvodním materiálem, tak mi vždy vychází, že to méně kvalitní je předražené.
PS: Jeden z velmi dobrých hromosvodářů, se kterým jsem se setkal, byl střechařem, kterému výtvory nemehel kazily kvalitní střechu. Vždy když řešil reklamace, nemehla říkala: Takto to musí být, je to v normě.
Tak si tu normu koupil, přečetl a nemehla vyhodil. No a protože na rozdíl od nemehel to bral vážně, tak se známe.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana