Jak svítí LED náhrady za zářivky?

<< < (3/3)

Miroslav Minařík:
Také mám své polínko do této debaty ...
Do nového mikrostudia plánujeme nad stůl 3x3 svítidla (osazená 36 LED) do rastru 600x600.
V každíém svítidle jsou dvě řady LED. Teplá, studená.
Abychom mohli kromě jasu regulovat i teplotu podání.
Jen si nejsem jistý těmi luxy. Co Vy na to pane Maixnere?

Viz. tabulka v příloze ...

Tomáš Maixner:
Citace: Miroslav Minařík  18.12.2010, 22:12

Také mám své polínko do této debaty ...
Do nového mikrostudia plánujeme nad stůl 3x3 svítidla (osazená 36 LED) do rastru 600x600.
V každíém svítidle jsou dvě řady LED. Teplá, studená.
Abychom mohli kromě jasu regulovat i teplotu podání.
Jen si nejsem jistý těmi luxy. Co Vy na to pane Maixnere?

Viz. tabulka v příloze ...

Milý pane Minaříku, já nejsem děd Vševěd :)
Takže jen něco málo.
„Svítivost pod svítidlem" je naprosto nepoužitelný údaj. Nejen proto, že se nejedná o svítivost, ale o osvětlenost. Vlastně to k něčemu je – víte, že „měřitel“(patrně shodný s prodejcem) o osvětlování tuší jen málo. Ostatně, multiekologick ý měřák 4v1 za 2200 Kč (jistě i s kalibračním protokolem ;)) lze využít maximálně jako indikátor světla. Ale i kdyby ten údaj byl v pořádku (jako že téměř jistě není),  tak nic nevypovídá o tom, jaká je osvětlenost a její rovnoměrnost na svislé ploše. Tu budete snímat kamerou.
Na stránkách "měřitele",  jsem nenašel svítidlo, které by odpovídalo tomu, které popisujete. Stejně by to nebylo nic platné, protože ani u ostatních neuvádí nejzákladnější informace: Jaký je světelný tok svítidla, a především jaká je fotometrická plocha svítivosti.
Mohu-li poradit tak jen jedno – požádat dodavatele o „světelnou zkoušku“. Bez fotometrických dat to ani jinak nejde. Kupte si zimní pneumatiky podle indexu rychlosti bez znalosti jejich rozměrů – je to totéž jako koupit svítidlo, o kterém víte jen to, že prokazatelně svítí do vzdálenosti jednoho metru.
Záleží na kameře, její citlivosti. Skutečně potřebujete měnit barevnou teplotu? Kamera nemá nastavení bílé?

Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš Maixner  01.01.2011, 12:23

Záleží na kameře, její citlivosti. Skutečně potřebujete měnit barevnou teplotu? Kamera nemá nastavení bílé?

Hlavní kamery ano, ale pomocné nikoliv. Celkem jich bude asi sedm. Z toho důvodu jsme chtěli měnit teplotu.
Ale dám na vaši radu a použijeme trubice. Koneckonců u nás stejně není nic definitivní.
 (poklona)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana