Jak rozdělit spotřebiče na jednotlivé jističe?
zuzaes:
Rekonstruju byt.
Mám zde jednofázový jistič, kde je 3x 10A jistič a 2x 6A
Mám v plánu standardně lednici, troubu, indukční dvouplotýnku, pračku, digestoř a počítač, rádio, lampička.
Deska bude mít 1x1.8 kW a 1x1400W, pračka netuším (moc se to u nich nepíše >:( ), lednice taktéž nevím ale bude střední až menší.
A trouba tak cca 2800W (podle informací níže mi to ale asi jistič neunese, tak nevím)
Našla jsem vzorec, že W=A*V ale nevím zda mám počítat V jako 220 nebo 230.
Jsem úplný laik, mým rádcem je pouze wiki a google.
Elektrikář bude až za měsíc, ráda bych se případně připravila na redukci spotřebičů či navýšení jističe.
Můžete mi prosím poradit?
Radek Červený:
Wiki ani google z vás při vší úctě elektrikáře neudělá. Toto není zrovna úkol pro laika.
Raději v lednici vychlaďte lahodný mok, v troubě něco dobrého upečte a uvidíte, že ten elektrikář za Vámi přijede cobydup ;)
Fuk Tomáš:
Citace: zuzaes 16.10.2010, 17:54
Rekonstruju byt.
Mám zde jednofázový jistič, kde je 3x 10A jistič a 2x 6A
Mám v plánu standardně lednici, troubu, indukční dvouplotýnku, pračku, digestoř a počítač, rádio, lampička.
Do hlavního jističe 25A se s takovou sestavou vejdete. Ale nezapomněla jste na myčku, rychlovarnou konvici, vysavač, žehličku - a výhledově i nějaké pomocné topítko, klimatizaci...?
Rekonstrukce bytu je ideální příležitost i k rekonstrukci přípojky od elektroměru do bytu na třífázovou.
zuzaes:
Citace
Do hlavního jističe 25A se s takovou sestavou vejdete. Ale nezapomněla jste na myčku, rychlovarnou konvici, vysavač, žehličku - a výhledově i nějaké pomocné topítko, klimatizaci...?
Rekonstrukce bytu je ideální příležitost i k rekonstrukci přípojky od elektroměru do bytu na třífázovou.
Pravda, to mě napadlo, ale to prý stojí dost peněz. Dohledala jsem, že mám jen 20A jistič. Myčka nebude, konvice, vysavač a žehlička ano.
Leda v létě větrák. Jestli jsem to správně pochopila, budu si muset dát pozor na to co zapínám. Mám tam sice 3x 10A, ale jistič stejně pustí jen 20A, že? Takže například vysavač s 1600w a pračku s 2200w najednou nepustím - nebo jsem mimo :-[.
Co mi poběží takřka stále je lednice a počítač (a budík). Mám dojem, že správně to všechno rozdělit bude rébus...jen aby to ten elektrikář chtěl vůbec řešit :-[ . Než dohledám, která lampička má jaký příkon tak budou vánoce :-)
(poklona)
Oliver Mička:
Otázkou je aký máte hlavný istič 1 fázový alebo 3 fázový.
Tie ističe 3x10A a 2x6A budete mať asi staršieho typu IJV alebo ITV (čierné bakelitové alebo biele s čiernou páčkou) ak máte takéto ističe tak tie vám určite elektrikár nahradí novými aj s prúdovým chráničom .
Pokiaľ vám tam elektrikár na zásuvky dá istič 16A tak na ten môžete zavesiť až 3680 W .
A tak hlavne si z toho nerobte veľkú hlavu ,elektrikár ktorý k vám príde vám všetko vysvetlí a povie čo a ako aj čo vás to víde .(príkony lapmičiek atd si elektrikár zistí sám s tím si nenamáhajte hlavu ) ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana