Také si doma svítíte tepelnou koulí?

<< < (3/7) > >>

Martin Novák:
Citace: Milan Illek  16.10.2010, 10:16

V r. 1995 jsem v Bergamu a Miláně neviděl ve svítidlech ani jednu klasickou žárovku. Nepotřebovali k tomu žádnou směrnici EU ani ÚV KSČ.

Vite, ono je to tak. Kdyz si po zrale uvaze spocitam, ze treba na chodbe nebo v obyvaku kde se sviti tak 4-8 hodin denne je pro mne vyhodna kompaktni nebo treba klasicka linearni zarivka, byl bych blbec kdybych ji tam nedal. A taky k tomu nepotrebuju narizeni. Ale stale je spousta aplikaci, kde ma misto i ta klasicka zarovka, kterou si ted diky nejakemu anonymnimu urednikovi z Bruselu uz nekoupim.  A tak marne kledam cim svitit treba ve sklepe, kam chodim tak kazdy druhy den na 5 minut a kde se kompaktni zarivka za ty 3 minuty co tam jsem ani poradne nerozsviti, podobne jako treba na WC, kde se zas pro zmenu zapina svetlo tak asi 25 krat za den a vzdy jen tak na minutu. 

Proc jsou ksakru urednici tak posedli touhou vse regulovat, kontrolovat, kazdemu nalinkovat cestu? Proc nenechaji na uvazeni kazdeho cloveka, kde se mu hodi zarovka, kde usporka, kde linearni zarivka a kde treba LEDky??

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin Novák  17.10.2010, 13:01

Proc jsou ksakru urednici tak posedli touhou vse regulovat, kontrolovat, kazdemu nalinkovat cestu? Proc nenechaji na uvazeni kazdeho cloveka, kde se mu hodi zarovka, kde usporka, kde linearni zarivka a kde treba LEDky?

Protože by pak neobhájili svoje místa. Kdo by je potom potřeboval? Stali by se zbytečnými a brzo i propuštěnými ...

Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  17.10.2010, 13:15

Protože by pak neobhájili svoje místa. Kdo by je potom potřeboval? Stali by se zbytečnými a brzo i propuštěnými ...

Staniž se.

Tepelná koule budiž opět nazvána žárovkou a svět bude opět obyvatelný bezestrachu z nezměrné blbosti a arogance.  :D

Jiří Buben:
Jen mě mrzí, že jsem na to nepřišel já. (doh)

Smekám před tímto geniálním nápadem. (jednicka)

Kamil Novák:
Z mého pohledu je skvělá argumentace zde : http://www.heatball.de/wirkungsgrad.php.
 (jednicka)
Z ní vyplývá, že primárním účelem světelné koule je přeměna el. energie na teplo, což se děje s cca 95% účinností.  (funny) Tudíž si v systému energetických štítků zaslouží zařazení do kategorie A.  :D
Světlo je zde považováno pouze za vedlejší a tudíž ztrátový produkt.  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana