Víte co dokáže energetik všechno zaplombovat?
Petr Mužík:
...PNE sice nemají k dosposzici, ale zde je odkaz na Požadavky a umístění OM: http://www.eon-distribuce.cz/file/cs/electricity/regulations/EON-zapojeni_mericich_souprav.pdf
Ale je pravda, že PRE má v požadavcích ohledně vodiče PEN úplný opak....prozaj ímavost neví někdo proč?
Martin Mlkar:
Není svorkovnice PEN také pod plombou?
Petr Mužík:
ano, "nulový můstek" pokud je na elektroměrové desce se běžně plombuje, jinak je většinou vše pod plombovatelným krytem ;)
František Šohajda:
Když někdy opravuji "nefungující" el. instalaci u zákazníků a mají "prohnaný" PEN přes elektroměr, většinou je svorkovnice vyhořelá jako je tomu na fotce v tomto příspěvku...
Je zajímavé, že PRE to chce přesně naopak,jak EON?
Nulový můstek má lepší upevnění vodičů /ať CU nebo AL/ jako vlastní svorky elektroměru!
Jiří Kovář12:
Vážení kolegové ani mi tak nejde o prohnaný vodič PEN přes elektroměr protože toto odběrné místo je staré minimálně 30 let. Elektroměr neusazoval elektrikář nýbrž energetik při výměně cca 2-4 roky zpětně ovšem jsem hlavně chtěl upozornit na to že energetik který toto připojoval neutáhl vubec vodič PEN na elektroměru a nechal na svorkovnici PEN vodiče volné pokud se podíváte na svorkovnici je jasně vidět vyjiskření na vodiči pod šroubem a vodič mimo hlavu šroubu. tohle co je na fotkách na mě vykouklo po sundání plomb :-(.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana